Jaké jsou největší rizika při používání DeFi platforem?
Přemýšlím o tom, že bych se pustil do využívání DeFi platforem pro investice a pasivní příjem. Je to teď hodně populární téma, ale zároveň slyším spoustu varování a negativních zkušeností od různých lidí. Zajímalo by mě, co všechno bych měl vzít v úvahu, když mluvím o rizicích spojených s těmito decentralizovanými financemi. Je to vlastně bezpečné, nebo jde hlavně o spekulaci? Jaké konkrétní problémy můžu očekávat? Slyšel jsem o chybách v kódu, hackerských útocích a ztrátě likvidity. Co třeba regulace – může to mít vliv na moje investice, pokud se rozhodnu používat DeFi? A co slibované výnosy – jsou realistické nebo je to jen lákadlo? Mám obavy také z toho, že snadno přijdu o své peníze, protože rozumím tomu, že je tam málo regulací a ochrany jako u tradičních bankovních systémů. Jakým způsobem si mohu ověřit bezpečnost konkrétní platformy před tím, než do ní vložím svoje peníze? Je dobré mít nějakou strategii na to, jak minimalizovat riziko při investování do DeFi? Rád bych slyšel názory nebo zkušenosti ostatních, kteří už mají s DeFi nějaké ty zkušenosti. Jaké jsou vaše tipy nebo doporučení pro někoho, kdo se chce zapojit do tohoto světa, ale má strach z možných nástrah?