Jak se vyhnout podvodům při investování do DeFi?
Když se člověk rozhodne investovat do DeFi, tak to může být vzrušující, ale zároveň i dost riskantní. Na internetu se objevuje spousta projektů, které slibují neuvěřitelné zisky a někdy se zdá, že je to až příliš krásné na to, aby to byla pravda. Jak vlastně zjistit, co je legitimní a co už je pouhý podvod? Jaké jsou nejčastější triky podvodníků v oblasti decentralizovaných financí? Je důležité věnovat pozornost různým aspektům jako je transparentnost projektu, tým za ním, recenze od ostatních uživatelů a podobně. Jak mohu zjistit, jestli je projekt skutečně důvěryhodný? Mám se dívat na jejich whitepaper, nebo je lepší sledovat jejich aktivitu na sociálních sítích? A co audit smart kontraktů – jak moc je důležité mít audity od renomovaných firem? Když vidím vysoké výnosy, měl bych být skeptický? Jaké varovné signály by mě měly přimět k tomu, abych se raději stáhl? A co když mám nějaké zkušenosti s DeFi projekty, jak je mohu využít k tomu, abych se vyhnul podvodům v budoucnu? Měli byste vůbec investovat do nových projektů, nebo se raději držet těch osvědčených a známých? Mám mít strach z neznámého světa DeFi, nebo je důležité mít otevřenou mysl a riskovat? Chtěl bych slyšet vaše názory a rady ohledně toho, jak minimalizovat riziko podvodů při investování do DeFi.