Charts.cz/Fórum/Co dělat, když ztratím přístup k peněžence s NFT?

Co dělat, když ztratím přístup k peněžence s NFT?

Zdravím všechny, narazil jsem na docela vážný problém a potřebuju poradit. Nedávno jsem si pořídil několik NFT, které jsem měl uložené v peněžence, ale teď jsem se dostal do situace, kdy jsem ztratil přístup k této peněžence. Snažil jsem se vzpomenout si na všechny možné hesla a fráze, ale nic nefunguje. Mám obavy, že se už nikdy nedostanu k mým cenným digitálním aktivům. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás zažil něco podobného a co jste nakonec udělali? Existují nějaké možnosti obnovy, nebo je to prostě konec? Přemýšlím také o tom, co by se stalo v případě, že bych měl v peněžence zakoupené vzácné NFT. Jaké jsou možnosti? Můžu použít nějaké služby, které by mi mohly pomoci? Bojím se, že jsem přišel o hodně peněz a nevím, jak dál. Budu moc vděčný za jakoukoliv radu nebo zkušenosti! Děkuji!

138 slov
1.4 minut čtení
15. 12. 2023
Petra Šafaříková
Petra Šafaříková

Ztráta přístupu k peněžence s NFT je fakt blbá situace. Jestli si pamatuješ seed frázi, tak je šance, že se do peněženky dostaneš. Zkus se podívat do všech možných míst, kde bys ji mohl mít zapsanou, nebo jestli jsi ji někam neukládal. Pokud ne, tak to bude horší. Někdy existují služby na obnovu, ale jsou dost riskantní a většinou ti nikdo nezaručí úspěch. V podstatě pokud nemáš přístup k privátním klíčům nebo seed frázi, tak ty NFT už asi neuvidíš. I vzácný kusy jsou v tomhle případě ztracený. Můžeš zkusit oslovit komunitu nebo fóra kolem NFT, někdo třeba měl podobnou zkušenost a může poradit. Ale moc naděje si nedělej, tohle se stává bohužel často.

114 slov
1.1 minut čtení
23. 9. 2024
Jaroslav Roubal
Jaroslav Roubal

Ztráta přístupu k peněžence s NFT je fakticky dost blbý, to chápu. Pokud jsi ztratil heslo a seed frázes, tak obnova je hodně složitá. Zkus se podívat, jestli nemáš někde uložené zálohy nebo poznámky, možná byl nějakej hint. Někdy se doporučuje si přečíst o různých metodách obnovy na fórech nebo v komunitách, ale většina lidí říká, že pokud nemáš seed frázi, tak je to dost ztracený. Služby na obnovu peněženek většinou nejsou spolehlivý a můžeš na tom ještě víc prodělat. Pokud máš vzácný NFT, tak to je fakt smůla, protože bez přístupu se k nim nedostaneš. V budoucnu by bylo dobrý mít víc než jednu zálohu a uschovávat si informace na bezpečným místě. Držím palce, ať se ti to podaří vyřešit.

121 slov
1.2 minut čtení
6. 11. 2024
Natálie Švecová
Natálie Švecová