Jak si vybrat správné ETF pro dlouhodobé investice?
Když přemýšlím o investování do ETF, stále se mi honí hlavou spousta otázek. Mám v plánu investovat dlouhodobě a chci si být jistý, že vyberu to správné ETF. Jak vlastně poznat, které ETF je pro mě nejlepší? Mám se zaměřit na konkrétní sektor nebo sledovat indexy? Co když je v portfoliu ETF příliš mnoho různých akcií, nemůže to být riskantní? Jak důležitá je velikost fondu a jeho likvidita při výběru? A co poplatky – jak moc by měly ovlivnit moje rozhodování? Musím se taky podívat na historické výnosy, nebo je lepší soustředit se na budoucnost a aktuální trendy na trhu? Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s výběrem ETF pro dlouhodobé investice. Jaké faktory jste zohlednili, když jste vybírali své ETF a co byste doporučili někomu, kdo s tím teprve začíná? Jak moc byste brali v úvahu ratingy a recenze jednotlivých fondů? Je lepší mít několik různých ETF pro diverzifikaci, nebo stačí jedno kvalitní? A co třeba měnové riziko, pokud investuji do ETF zahraničních trhů – jak to ovlivňuje mé rozhodnutí? Jak zvládáte situaci, kdy se trh pohybuje nahoru a dolů – držíte se svých ETF nebo se snažíte reagovat na změny? Každopádně bych byl rád za jakékoli tipy a rady ohledně toho, jak si správně vybrat ETF pro dlouhodobé investice. Děkuju předem za odpovědi!