Investice do dluhopisů v době klesajících úrokových sazeb
Zajímalo by mě, proč bych měl investovat do dluhopisů, když se úrokové sazby neustále snižují. Vždycky jsem slyšel, že klesající úrokové sazby znamenají, že výnosy z dluhopisů jdou dolů, což se mi zdá jako špatný nápad pro investici. Jaký má smysl kupovat dluhopisy, když se zdá, že z nich nikdy nevydělám tolik, kolik bych si přál? Když vidím, jak ceny akcií rostou a trh s kryptoměnami je tak atraktivní, proč bych se měl vůbec zabývat něčím tak konzervativním jako jsou dluhopisy? Není to jen zbytečné plýtvání penězi? Kdybych chtěl bezpečné investice, nemohl bych raději investovat do nemovitostí nebo jiných aktiv? Také se mi zdá, že hodně lidí říká, že dluhopisy jsou skvělým způsobem, jak diverzifikovat portfólio, ale co to vlastně znamená a jak to funguje? Mohli byste mi vysvětlit výhody investice do dluhopisů i v situaci, kdy úrokové sazby klesají a co bych měl zohlednit při svém rozhodování? Hlavně by mě zajímalo, jestli je to opravdu dobrý krok pro někoho jako jsem já, kdo chce mít nějaké pasivní příjmy a zároveň nechce podstupovat příliš velké riziko.