Jak zjistit, jak se daří mému ETF?
Zajímalo by mě, jak vlastně zjistit, jak se daří mému ETF. Kde bych měl začít? Mám na mysli nějaké konkrétní metody nebo nástroje, které bych mohl použít pro sledování výkonnosti svého ETF. Je dobré se spolehnout na nějaké webové stránky nebo aplikace, které to dokáží přehledně ukázat? Jak často bych měl kontrolovat jeho výkonnost? A co by mělo být pro mě důležité při hodnocení úspěchu mého ETF? Měl bych sledovat pouze celkovou návratnost, nebo by mě měly zajímat i jiné faktory jako volatilita nebo srovnání s indexem? Mám také otázku, jestli existují nějaké specifické ukazatele, které bych měl brát v úvahu, když vyhodnocuji své investice do ETF. Jsem si vědom, že trhy jsou dynamické a že výkonnost se může měnit, ale zajímalo by mě, jaký je nejlepší způsob, jak zůstat informovaný a udělat si jasný obrázek o tom, zda moje ETF funguje tak, jak má. Dále, co třeba dělat v případě, že zjistím, že se mu nedaří? Měl bych prodávat nebo čekat na lepší časy? Jaké jsou obecně praktiky ohledně hodnocení a správy portfolia ETF? Takže shrnuto, jak zjistit, jak se daří mému ETF a co všechno bych měl při tom zohlednit?