Charts.cz/Fórum/Jaké nemovitosti budou v roce 2025 nejlepší investicí?

Jaké nemovitosti budou v roce 2025 nejlepší investicí?

Když se podíváme na současný trh s nemovitostmi, je jasné, že se neustále vyvíjí a mění. Mnoho lidí se ptá, co nás čeká v roce 2025, protože investice do nemovitostí se ukazuje jako stále atraktivnější možnost. Jaké faktory bychom měli brát v úvahu, když zvažujeme investice do realit? Myslíte si, že rezidenční nemovitosti stále zůstanou v kurzu, nebo by mohly být komerční prostory, jako jsou kanceláře nebo maloobchodní prostory, lepší volbou? A co trendy jako práce na dálku? Mohlo by to znamenat větší poptávku po nemovitostech ve venkovských oblastech nebo menších městech? Jakou roli hraje také udržitelnost a ekologické aspekty ve světě investic do nemovitostí? Je to něco, co by mělo ovlivnit naše rozhodování o tom, kam investovat? Také by mě zajímalo, jestli jsou nějaké konkrétní oblasti nebo regiony, které odborníci naznačují jako perspektivní pro investice do nemovitostí v roce 2025. Jaké tipy máte ohledně výběru správného typu nemovitosti – pronájem, flipování nebo třeba investice do projektů s výstavbou? Je toho tolik k zamyšlení a já bych rád slyšel názory ostatních na to, co očekávají od trhu s nemovitostmi v příštích několika letech. Jak se na to díváte?

188 slov
1.9 minut čtení
27. 8. 2022
Hana Mašková
Hana Mašková

V roce 2025 to podle mě bude hodně o tom, jak se vyvine práce na dálku. Myslím, že poptávka po rezidenčních nemovitostech ve městech může klesat a naopak se zvedne zájem o nemovitosti v menších městech a na venkově. Lidi už asi nebudou chtít být natrvalo v přeplněných městech, když mohou pracovat odkudkoli. Co se týče komerčních nemovitostí, kanceláře podle mě budou mít problém, protože firmy si uvědomují, že nemusí mít tolik prostoru, když zaměstnanci často pracují z domova. Obchodní prostory taky dostávají rány od online prodeje. Udržitelnost? To je aktuální téma, hodně lidí chce investovat do ekologických projektů a myslím, že to bude důležité i pro investory. Určitě se vyplatí sledovat trendy v oblastech jako je bydlení s nízkou uhlíkovou stopou. A regionálně? Zvažoval bych místa kolem větších měst, kde je dobrá dopravní dostupnost a zároveň klidnější prostředí. Taky bych se zaměřil na projekty s výstavbou nebo renovací – tyhle mohou přinést slušný zisk. Takže celkově si myslím, že rezidenční nemovitosti mimo velká města a udržitelné projekty by mohly být dobrou volbou.

173 slov
1.7 minut čtení
7. 10. 2024
Emil Kopal
Emil Kopal

Takže, co se týče investic do nemovitostí v roce 2025, myslím, že rezidenční nemovitosti pořád budou v kurzu. Mnoho lidí hledá bydlení a s rostoucí poptávkou po pronájmech by mohly být výhodné investice do bytů nebo rodinných domů. Na druhou stranu komerční prostory teď nejsou tak žádané, hlavně kvůli práci na dálku. Zjistil jsem, že lidé se přesouvají do menších měst a venkov, což by mohlo znamenat růst cen nemovitostí tam. Udržitelnost bude taky hrát velkou roli, takže investice do ekologických projektů by mohly být zajímavé. Co se týče regionů, hledal bych místa s dobrým potenciálem růstu a rozvojovými plány. Ať už se rozhodneš pro pronájmy nebo flipování, důležité je sledovat trh a trendy. Zkrátka to chce uvažovat o budoucnosti a přizpůsobit se měnícím se potřebám lidí.

127 slov
1.3 minut čtení
9. 12. 2024
Roman Zach
Roman Zach