Charts.cz/Fórum/Můžu investovat do NFT i s malým rozpočtem?

Můžu investovat do NFT i s malým rozpočtem?

V poslední době se hodně mluví o NFT a o tom, jak jsou revoluční pro svět digitálních umění a sběratelských předmětů. Já bych se chtěl zeptat, jestli je vůbec možné začít investovat do NFT, když mám jenom malý rozpočet. Slyšel jsem o různých projektech, které prodávají digitální umění za tisíce dolarů, ale co když mám třeba jen pár set korun? Existují nějaké možnosti, jak se zapojit do této trendy investice bez toho, abych musel utrácet obrovské částky? Jaké platformy byste doporučili pro malé investory? A co třeba rizika spojená s těmito investicemi – je to bezpečné nebo se spíše doporučuje počkat, až budu mít víc peněz? Jaké jsou vaše zkušenosti s menšími investicemi do NFT? Můžete mi poradit nějaké konkrétní tipy nebo strategie, jak začít? Děkuju moc za všechny rady a názory.

132 slov
1.3 minut čtení
7. 1. 2025
Soňa Koudelková
Soňa Koudelková

No jasně, i s malým rozpočtem se do NFT dá jít. V poslední době se na trhu objevilo spousta projektů, kde můžeš koupit digitální umění za relativně málo. Nejdřív si ale zjisti, co vlastně NFT je a jak to funguje. Zkus třeba platformy jako OpenSea nebo Rarible, tam najdeš hodně levných kousků. Někdy jsou i aukce, kde můžeš ulovit něco zajímavého za pár dolarů.

Je dobrý mít na paměti, že investice do NFT nese riziko. Ceny kolísají a některé projekty mohou spadnout na nulu. Takže investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit. Můžeš začít třeba s nějakými menšími kolekcemi nebo uměním od nových autorů, který teprve začínají a nemají tak vysoké ceny.

Doporučil bych taky sledovat sociální média a diskuzní fóra, kde se mluví o novinkách v NFT světě – tam často najdeš tipy na zajímavé projekty. A hlavně buď trpělivý a počkej si na správnou příležitost. Jestli tě to chytne, můžeš se postupně dostat k větším investicím.

157 slov
1.6 minut čtení
25. 4. 2024
Daniela Kolmanová
Daniela Kolmanová

Investovat do NFT s malým rozpočtem je určitě možné. Jsou projekty, kde můžeš začít s pár stovkami korun. Zkus se podívat na platformy jako OpenSea nebo Rarible, tam najdeš i levnější kousky. Občas se objevují nové umělce, kteří prodávají své díla za nízké ceny. Ať už kupuješ digitální umění nebo sběratelské karty, dávej pozor na poplatky za transakce – ty se ti můžou prodražit. Rizika tu jsou, hlavně volatility trhu a možné ztráty, ale pokud investuješ jen to, co si můžeš dovolit ztratit, tak to může být zajímavý způsob, jak se zapojit. Zkus sledovat komunity na Twitteru nebo Discordu, tam se často objevují tipy na levné projekty. Nezapomeň si udělat vlastní průzkum a neinvestuj jen podle toho, co slyšíš od ostatních. Hodně štěstí!

123 slov
1.2 minut čtení
16. 3. 2024
Blanka Soukupová
Blanka Soukupová