Charts.cz/Fórum/Jak si mám vybrat bezpečnou DeFi platformu pro investice?

Jak si mám vybrat bezpečnou DeFi platformu pro investice?

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně DeFi platforem. V poslední době se hodně mluví o decentralizovaných financích a mě to začíná zajímat, ale vůbec nevím, jak se v tom vyznat. Je to hrozně chaotické a všechno je tak nové. Chtěl bych investovat do kryptoměn a dalších věcí, ale mám strach, že si vyberu nějakou podvodnou platformu nebo něco, co mi na konci sežere všechny peníze. Jaké jsou hlavní věci, na které bych se měl zaměřit při výběru DeFi platformy? Myslíte, že je důležité koukat na to, kolik má platforma uživatelů nebo jak dlouho funguje? A co třeba bezpečnostní audity? Je dobré se dívat po nějakých osvědčených značkách nebo raději zkoušet nové projekty? Jak poznám, že je platforma bezpečná a že mi moje peníze neukradnou? A co když se stane něco špatného? Jaká je šance na ztrátu investice? Děkuju moc za rady. Každý tip by byl užitečný.

146 slov
1.5 minut čtení
28. 2. 2023
Božena Průchová
Božena Průchová

Když vybíráš DeFi platformu, tak hlavně koukej na bezpečnost. Základní věc jsou audity – když má platforma provedené bezpečnostní audity od renomovaných firem, je to dobré znamení. Také se podívej, jak dlouho projekt existuje; novější projekty můžou být riskantnější. Uživatelé a objem obchodování jsou další indikátory důvěryhodnosti. Pokud mají velkou komunitu a hodně aktivních uživatelů, je to většinou lepší. Zkus se vyhýbat platformám s extrémně vysokými výnosy – to bývá často past. A pokud něco nevypadá jako v pořádku, radši do toho nejdi. Vždycky je tam riziko ztráty investice, takže investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit. Někdy je lepší začít s osvědčenými projekty než zkoušet novinky, které ti můžou nakonec způsobit víc škody než užitku.

117 slov
1.2 minut čtení
2. 6. 2023
Marek Procházka
Marek Procházka

Když vybíráš DeFi platformu, tak fakt koukej na pár věcí. První je bezpečnost, takže se podívej, jestli měli nějaké bezpečnostní audity a kdo je prováděl. Ověř si, jestli byli nezávislí a mají dobrou pověst. Důležitý je taky, kolik má platforma uživatelů a jak dlouho funguje – čím víc, tím lépe. Nové projekty můžou být zajímavé, ale vždycky tam je riziko, že jsou méně prověřené. Zkus taky najít nějaké recenze nebo hodnocení od jiných uživatelů. Nezapomeň se podívat na historii projektů – jestli měli nějaké problémy s hacky nebo ztrátami. A co se týče investic, nikdy nedávej všechny peníze na jednu platformu; rozlož si to na víc míst. Vždycky je dobrý mít plán a být připraven na možnost ztráty investice, protože DeFi může být dost volatilní. Stále platí: důvěřuj, ale prověřuj.

130 slov
1.3 minut čtení
14. 9. 2023
Ondřej Kočí
Ondřej Kočí