Charts.cz/Fórum/Jsou NFT dobrá investice pro začátečníky?

Jsou NFT dobrá investice pro začátečníky?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na názor ohledně NFT a investic do nich. Já osobně o tom moc nevím, ale slyšel jsem, že někteří lidé na tom vydělali hodně peněz. Zajímá mě, jestli jsou NFT dobrou volbou pro někoho, kdo s investováním teprve začíná. Mám pocit, že je to teď hrozně trendy a spousta lidí o tom mluví, ale nejsem si jistý, zda je to opravdu něco, do čeho bych měl jít. Jaké jsou rizika? Je třeba mít nějaké speciální znalosti nebo dovednosti? Vím, že kryptoměny mohou být hodně volatilní a občas se může stát, že cena klesne na nulu. Je to stejné i u NFT? Nebo je to jiný příběh? Měli by se lidé, co začínají s investicemi, raději soustředit na tradičnější možnosti jako jsou akcie nebo realitní trhy? Pokud máte nějaké zkušenosti nebo rady ohledně toho, co bych měl zvážit předtím, než do NFT vložím nějaké peníze, byl bych za to moc vděčný. Díky!

157 slov
1.6 minut čtení
27. 4. 2024
Jakub Mareš
Jakub Mareš

Jasně, NFT jsou teď hodně populární, ale pokud začínáš s investováním, měli bys být opatrnej. Cena NFT může být dost volatilní, takže je to spíš pro ty, co mají trochu víc zkušeností a uměj riskovat. Spousta lidí na tom vydělala, ale taky hodně prodělalo. Hlavně je důležitý vědět, co kupuješ – nejsou to jen obrázky, ale můžeš narazit na plagiáty nebo projekty bez budoucnosti. Na začátek bych raději zůstal u tradičnějších investic jako akcie nebo ETF, kde je větší transparentnost a méně náhod. Pokud se rozhodneš do NFT jít, tak si nejdřív nastuduj základy a sleduj trh. Můžeš se dostat do ztráty fakt rychle.

104 slov
1 minut čtení
15. 8. 2024
Karolína Stehlíková
Karolína Stehlíková

Investice do NFT pro začátečníky může být dost riskantní. Je pravda, že někteří lidé na tom vydělali, ale většina spekulací je spíš jako loterie. NFT jsou velmi volatilní, ceny mohou skákat nahoru a dolů a není to zaručený způsob, jak zhodnotit peníze. Rizika jsou podobná jako u kryptoměn – můžeš přijít o všechno, pokud se trh otočí. Navíc, pokud nemáš zkušenosti, můžeš snadno naletět na podvodné projekty nebo předražené umění. Místo toho bych doporučil začít s něčím stabilnějším, jako jsou akcie nebo fondy. Tam je větší šance na menší ztráty a více informací pro začátečníky. Takže než se do NFT pustíš, dobře si to rozmysli a udělej si pořádný průzkum.

110 slov
1.1 minut čtení
7. 1. 2025
Pavel Kubík
Pavel Kubík