Jak začít investovat do kryptoměn, když mám jen málo peněz?
Jsem úplný nováček v oblasti investování a přemýšlím o tom, že bych zkusil investice do kryptoměn, ale mám obavy, protože nemám moc peněz. Mám na svém účtu pouze pár tisíc korun a nevím, jestli je to vůbec dost na začátek. Jak se vůbec dá začít investovat do kryptoměn s tak malým rozpočtem? O jaké konkrétní kryptoměny by bylo dobré uvažovat? Vím, že existuje spousta různých měn jako Bitcoin nebo Ethereum, ale je pro mě rozumné investovat do něčeho tak drahého, nebo bych měl raději zkusit nějaké levnější alternativy? A co volatility trhu? Jak moc to všechno kolísá a jak to může ovlivnit moje malé investice? Hlavně bych chtěl vědět, jak minimalizovat riziko při investicích do kryptoměn s nízkým kapitálem. Je lepší investovat do jedné kryptoměny, nebo rozložit své peníze mezi více různých měn? A co se týče burz - je nějaká doporučená platforma pro začátečníky, kde bych si mohl otevřít účet a začít obchodovat? Jaké jsou poplatky a jak dlouho trvá, než uvidím nějaké výsledky? Rád bych také slyšel o zkušenostech ostatních, kteří začínali s malými částkami. Jaké chyby byste mi doporučili se vyvarovat a jak se vůbec orientovat v tom množství informací, které se kolem kryptoměn pohybují? Děkuji všem za rady!