Charts.cz/Fórum/Jaké aplikace mi pomohou při hledání nemovitostí na investici v roce 2025?

Jaké aplikace mi pomohou při hledání nemovitostí na investici v roce 2025?

Jsem dost zaneprázdněný člověk a poslední dobou přemýšlím o investicích do nemovitostí. Důvod je jasný - pasivní příjem a potenciál pro budoucí zhodnocení. Už jsem slyšel, že investice do realit se vyplácí, ale jak na to? V roce 2025 se očekává, že technologie a trhy s nemovitostmi se budou hodně měnit. Což mě přivádí k otázce: Jaké aplikace nebo platformy byste doporučili na hledání nemovitostí? Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší možnosti pro investory, kteří chtějí najít výhodné nabídky, sledovat tržní trendy a možná i porovnávat ceny. Mám na mysli aplikace, které nejenže usnadňují hledání, ale také poskytují užitečné informace o okolí, jako jsou ceny pronájmů, historie cen a další užitečné statistiky. Někdo zmínil Zillow nebo Realtor.com, ale co dalšího je k dispozici? A co třeba zahraniční platformy? Jaké máte zkušenosti s těmito aplikacemi a jak vám pomohly při vašich investicích? Budu rád za každou radu a tip. Díky moc!

150 slov
1.5 minut čtení
27. 11. 2024
Nikola Kuchařová
Nikola Kuchařová

Když hledáš aplikace na investice do nemovitostí, pár jich stojí za zmínku. Určitě zkus Zillow a Realtor.com, to jsou klasiky. Poskytují spoustu informací o cenách, trendech a lokalitě. Pak je tady Redfin, ten má super mapy a analýzy, což se hodí. Pro zahraniční trhy je dobrý třeba Trulia nebo Opendoor, ale pozor na specifika trhu, to se může lišit.

Jestli tě zajímají i analýzy a porovnání, tak se podívej na Roofstock, tam můžeš najít výhodné nabídky na investiční nemovitosti s nájemními smlouvami. A pokud hledáš něco komplexnějšího, zkusti appku Property Partner nebo Fundrise, ty umožňují investovat do nemovitostí společně s ostatními investory.

Zkrátka, je dobré kombinovat víc aplikací, aby sis udělal celkový přehled o trhu a nabídkách. Měj oči otevřené a sleduj trendy! Hlavně si dej pozor na lokalitu a potenciál růstu.

132 slov
1.3 minut čtení
17. 9. 2024
Václav Havelka
Václav Havelka

Když hledáš nemovitosti na investice, tak kromě Zillow a Realtor.com, co zmiňuješ, bys mohl zkusit i Redfin. Mají dobré mapy a ceny v reálném čase. Pak je tu ještě Trulia, ta ti ukáže i informace o sousedství, což je fajn pro investory. Na zahraničním trhu se hodně používá třeba LoopNet, pokud tě zajímají komerční nemovitosti.

Doporučil bych taky aplikace jako BiggerPockets, kde se dá najít spousta informací a diskuzí o investicích do realit. Můžeš tam sledovat trendy a přímo se spojit s dalšími investory. A nezapomeň na Localize.city, která ti ukáže detaily o okolí a možných rizicích. Všechny tyhle aplikace by ti měly usnadnit hledání a analýzu trhů. Jo a koukni se na nemovitostní skupiny nebo fóra na Facebooku, tam můžeš najít zajímavé tipy od lidí, co už investují.

129 slov
1.3 minut čtení
24. 9. 2024
Alena Havlová
Alena Havlová