Jak poznat hodnotu NFT?
Mám na srdci jednu otázku ohledně NFT. V poslední době se o tom mluví skoro všude, ale já si nejsem jistý, jak přesně zjistit, jestli je nějaké konkrétní NFT cenné, nebo jestli je to jen další digitální obrázek, který za pár měsíců ztratí veškerou hodnotu. Jak vlastně poznám, jestli je to investice, která má potenciál, nebo jen další hloupost, co si někdo vymyslel? Zajímá mě, jestli existují nějaké konkrétní faktory, na které se mám zaměřit. Mám se dívat na autora nebo umělce, který to vytvořil? Nebo je důležité zhodnotit celkovou popularitu a poptávku po daném NFT? A co trh – jak moc je důležité sledovat trendy a ceny v reálném čase? Mám se kouknout na historii prodeje podobných NFT? Jak třeba zjistit, kolik lidí o to má zájem nebo kolik už bylo prodáno? Chci se ujistit, že dělám správné rozhodnutí a nezaplatím za něco, co bude brzy bezcenné. Takže jaké jsou ty klíčové ukazatele, které mi pomohou orientovat se v tomto světě digitálních aktiv? Každý říká něco jiného a já bych opravdu rád měl jasný obrázek o tom, jak rozlišit mezi cenným NFT a obyčejným digitálním obrázkem.