Jak moc ovlivňují poplatky výnosy ETF?
Když se podívám na různé ETF, které bych mohl zahrnout do svého investičního portfolia, často mě napadá, jak moc vlastně ty poplatky ovlivňují celkové výnosy. U některých fondů se zdá, že jsou poplatky poměrně nízké, ale přesto mám pocit, že i tak mohou mít významný dopad na to, co nakonec získám zpět. Zajímal by mě názor ostatních investorů – jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Měníte své investice podle výše poplatků? Myslíte si, že nízké náklady nutně znamenají lepší výnosy v dlouhodobém horizontu, nebo je to všechno o tom, jak si ETF stojí na trhu? Jak se na to díváte vy? Děláte si nějaké porovnání mezi různými ETF a jejich poplatky před tím, než se rozhodnete investovat? A co si myslíte o skrytých poplatcích, které nemusí být zřejmé na první pohled? Mám pocit, že informace o poplatcích nejsou vždy tak transparentní a někdy je těžké zjistit, kolik vlastně zaplatím za správu fondu. Jak moc vás tedy zajímají tyto detaily při rozhodování o investicích? Děkuji za jakékoli myšlenky a rady!