Jak mi diverzifikace pomůže snížit riziko v investicích?
Zajímalo by mě, jak vlastně funguje ta diverzifikace a jak mi může opravdu pomoci snížit riziko, když investuji. Slyšel jsem, že se to doporučuje, ale pořád mi není úplně jasné, co to všechno obnáší. Co přesně mám diverzifikovat? Myslím, že se mluví o různých typech aktiv jako akcie, dluhopisy, nemovitosti a dokonce i kryptoměny. Mám si tedy kupovat více různých akcií z různých sektorů nebo je lepší mít i nějaké investice do jiných oblastí jako jsou třeba komodity nebo alternativní investice? Když vezmu v úvahu, že trhy jsou dost volatilní a situace se může rychle měnit, jak moc mi pomůže mít např. část peněz v nemovitostech a část v kryptoměnách? Bude to znamenat, že i když některá investice půjde dolů, ty ostatní mě podrží? Je to opravdu tak snadné nebo je za tím nějaká komplikovanější strategie? Jaké jsou nejlepší způsoby, jak začít s diverzifikací a na co si mám dát pozor? Chci se vyhnout zbytečným rizikům, ale zároveň bych rád věděl, jak efektivně rozložit své investice, abych nezůstal jen u jedné kategorie. Díky za každou radu!