Charts.cz/Fórum/Jak mohu chránit své NFT před hackery?

Jak mohu chránit své NFT před hackery?

Slyšel jsem, že bezpečnost NFT je teď hrozně důležitá, ale já nevím, kde začít. Mám několik digitálních uměleckých děl a obavy z toho, že by mi je někdo mohl ukrást. To by byla fakt katastrofa! Vím, že hackeři se snaží dostat k peněženkám a různým platformám, kde se NFT prodávají, ale co mohu udělat já, abych si byl jistý, že moje NFT jsou v bezpečí? Myslím si, že používat nějaké zabezpečené peněženky je dobrý nápad, ale které jsou nejlepší? A co dvoufázové ověřování? Má to smysl pro NFT? Měl bych taky změnit své heslo na všechny účty nebo použít něco jako správce hesel? A co když budu chtít svoji sbírku prodávat nebo obchodovat s ní? Jak tohle všechno ovlivňuje bezpečnost? Existují nějaké konkrétní tipy nebo triky, jak minimalizovat riziko a ochránit své investice? Jsem si vědom toho, že technologie se neustále vyvíjí a objevují se nové hrozby, takže jak mohu držet krok a být o krok napřed před potenciálními útoky? Také slyším o phishingových útocích – jak poznám podvodné weby nebo e-maily, abych se nedostal do pasti? Doufám, že mi někdo poradí, jak lépe chránit své NFT před hackery a ujistit mě, že mé investice jsou v bezpečí.

198 slov
2 minut čtení
10. 11. 2024
Martin Beneš
Martin Beneš

Takže, co se týče bezpečnosti tvých NFT, určitě je dobrý mít zabezpečenou peněženku. Doporučuju hardwarovou peněženku, jako je Ledger nebo Trezor. Ty mají dobrou reputaci a uchovávají tvá NFT offline, což je super ochrana. Dvoufázové ověřování (2FA) je taky must-have pro všechny účty, kde obchoduješ s NFT nebo kryptoměnami. To ti přidá další vrstvu zabezpečení.

Hesla měň co nejčastěji a snaž se používat správce hesel, protože si tak nebudeš muset pamatovat všechno a můžeš mít silná hesla. Co se týče obchodování s NFT, buď opatrný na weby, který navštěvuješ. Zkontroluj adresu URL a snaž se vyhnout stránkám s divným designem nebo gramatikou.

Phishing je velký problém – pokud dostaneš e-mail s odkazem, radši ho neklikej. Vždycky se radši přihlas přímo na webové stránky přes prohlížeč. Nikdy neposílej své soukromé klíče nebo seed fráze nikomu – to je základ.

A sleduj novinky v kryptosvětě, protože hrozby se mění rychle. Zkus se zapojit do komunitních fór nebo Discord skupin zaměřených na NFT, tam najdeš spoustu informací a tipů od lidí, co to sledují víc než ty. Takže ve zkratce: hardwarová peněženka, 2FA, silná hesla a buď obezřetný online.

185 slov
1.9 minut čtení
22. 11. 2024
Patrik Havlík
Patrik Havlík

Hele, co se týče bezpečnosti NFT, tak tu je pár tipů. Prvně, používej hardware peněženky jako Ledger nebo Trezor, to je nejlepší pro uchování tvých NFT. Ty online peněženky jsou sice pohodlné, ale taky zranitelnější. Dvoufázový ověřování je rozhodně must-have, ať už pro ajťáky nebo normální lidi. Změň si hesla na všech účtech a klidně použij správce hesel, to ti výrazně usnadní život.

Když chceš obchodovat, měj na paměti, že některé platformy jsou víc bezpečné než jiné. Nikdy neklikni na odkazy v podezřelých e-mailech – to jsou většinou phishingové útoky. Vždycky zkontroluj URL adresu a jestli máš podezření, radši to přejdi. Zůstaň v obraze ohledně novinek o bezpečnosti a sleduj komunity jako Reddit nebo Twitter, tam se často probírají aktuální hrozby a tipy.

A nakonec – buď opatrný s tím, co sdílíš na sociálních sítích ohledně svých NFT. Zbytečně nevyvolávej zájem hackerů. Drž se těchto rad a měl bys být v pohodě.

152 slov
1.5 minut čtení
25. 12. 2024
Alois Daněk
Alois Daněk