Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší peněženky na uchovávání NFT?

Jaké jsou nejlepší peněženky na uchovávání NFT?

V poslední době se NFT staly hitem a spousta lidí se snaží do tohoto světa proniknout, ale co s nimi vlastně dělat, když je získáte? Já se snažím zjistit, jaké jsou nejlepší peněženky na uchovávání NFT, protože chci mít jistotu, že mé digitální umění a další tokeny jsou v bezpečí. Zkoušel jsem různé možnosti, ale mám pocit, že bych měl mít víc informací. Jaké peněženky doporučujete pro uchovávání NFT? Máte nějaké osobní zkušenosti s konkrétními peněženkami? Já slyšel o hardwarových verzích, ale je to opravdu nutné, nebo by mi stačila softwarová peněženka? A co bezpečnost, jak se chránit před hackery, když držím NFT? Existují nějaké speciální funkce nebo tipy, které by mi mohly pomoci při výběru peněženky? A jaký je vlastně rozdíl mezi různými typy peněženek pro NFT? Zajímalo by mě i to, jestli je možné používat pouze jednu peněženku pro více různých typů NFT, nebo bych měl mít oddělené peněženky pro každého poskytovatele či platformu. Je tu někdo, kdo má přehled o tom, co je aktuálně nejlepší a nejbezpečnější? Thanks!

171 slov
1.7 minut čtení
16. 1. 2025
Viktor Trnka
Viktor Trnka

Jasně, NFT peněženky jsou fakt důležité. Na trhu je pár dobrých možností. Třeba MetaMask je dost populární, podporuje spoustu NFT a je jednoduchá na používání. Pak je tu Trust Wallet, taky hodně oblíbená pro mobilní zařízení a má dobré zabezpečení. Pokud jde o hardwarové peněženky, Ledger a Trezor jsou špička v ochraně, takže pokud máš drahé NFT nebo jich hodně, určitě to zvaž. Je to víc práce, ale ta bezpečnost za to stojí.

Co se týče bezpečnosti, používej dvoufázové ověření a dávej pozor na phishingové pokusy. Udržuj software aktuální a nikdy nesdílej své private keys.

Můžeš používat jednu peněženku pro různé typy NFT, většinou není problém mít všechno pohromadě. Ale pokud plánuješ investovat do různých platforem, může být fajn mít oddělené peněženky pro organizaci. Každopádně vždy zvažuj bezpečnost a ujisti se, že tvoje NFT jsou dobře chráněné.

135 slov
1.4 minut čtení
4. 11. 2024
Veronika Konečná
Veronika Konečná

Takže, když jde o uchovávání NFT, tak máš pár možností. Já osobně jsem zkusil MetaMask a je to celkem pohodlný. Je to softwarová peněženka, takže se snadno používá a podporuje hodně různých tokenů. Ale pokud to myslíš vážně a chceš mít jistotu, zvaž hardwarovou peněženku jako Ledger nebo Trezor. Ty jsou bezpečnější, protože držíš klíče offline. Co se týče bezpečnosti, určitě si nastav dvoufázové ověření a nikdy nesdílej seed frázi. Můžeš používat jednu peněženku pro různé NFT, ale měj na paměti, že některé platformy mají specifické požadavky. Takže buď obezřetný a pravidelně aktualizuj software. No a co se týče hacků, tak prostě buď opatrný s odkazy a nikdy neklikaj na něco podezřelého. To je asi tak všechno, co k tomu můžu říct.

122 slov
1.2 minut čtení
5. 9. 2024
Elena Holušová
Elena Holušová