Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší platformy pro marketing NFT?

Jaké jsou nejlepší platformy pro marketing NFT?

Zajímá mě, jaké platformy jsou nejlepší pro marketing NFT? Vím, že trh s NFT roste a stále více umělců a tvůrců zkouší prodávat své digitální umění, ale jak je vlastně dostat k lidem? Existuje tolik různých míst, kde se dají NFT prodávat a propagovat. Slyšel jsem o některých velkých tržištích jako OpenSea nebo Rarible, ale přemýšlím, jestli jsou to skutečně ty nejlepší volby, nebo jestli jsou i menší platformy, které by mohly mít své výhody. Co třeba sociální sítě? Viděl jsem některé příspěvky na Twitteru a Instagramu, kde lidé sdílejí své NFT a dostávají na ně spoustu pozornosti. Jak důležitá je přítomnost na těchto sítích pro úspěch v marketingu NFT? A co influencer marketing? Má smysl spolupracovat s někým, kdo má velkou základnu fanoušků a může pomoci propagovat moje díla? Jaké strategie byste doporučili pro zviditelnění NFT? Je lepší zaměřit se na specifickou komunitu nebo jít po širokém publiku? A co SEO? Je to vůbec relevantní v kontextu NFT, nebo je potřeba mít jiný přístup? Jsem si jistý, že existují i další faktory, které je třeba zvážit, ale rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti. Jaké platformy nebo techniky vám nejlépe fungovaly? Děkuji za jakékoli rady!

196 slov
2 minut čtení
6. 3. 2021
Václav Jirka
Václav Jirka

Takže, co se týče marketingu NFT, určitě zkus OpenSea a Rarible, to jsou velké hráče. Ale nezapomeň na menší platformy jako Foundation nebo Zora, ty můžou být fajn pro specifické komunity a mají jiný vibe. Sociální sítě jsou klíčové - Twitter je prostě místo, kde se to všechno děje, lidi tam hrozně sdílejí svoje NFT. Instagram je super na vizuální prezentaci, ale Twitter ti přinese více engagementu.

Influencer marketing by mohl fungovat, pokud najdeš někoho, kdo má zájem o tvůj styl. Klidně zkus i Discord komunity - tam se často potkáš s lidmi, co mají zájem o NFT.

Zaměřit se na specifickou komunitu je asi lepší než jít po širokém publiku. SEO v klasickém slova smyslu asi moc nefunguje, ale snaž se optimalizovat svoje popisky a hashtagy na sociálních sítích.

Celkově platí: buď aktivní v komunitě, sdílej příběhy svých děl a buduj si jméno. To je cesta k úspěchu.

149 slov
1.5 minut čtení
9. 11. 2023
Patrik Říha
Patrik Říha

Takže, co se týče marketingu NFT, určitě se ti vyplatí zkusit víc než jen velké tržiště jako OpenSea nebo Rarible. Ty jsou super na prodej, ale pro marketing je dobrý zaměřit se i na menší platformy jako Foundation nebo Zora, kde můžeš najít víc specifické publikum. Je důležité být aktivní na sociálních sítích, hlavně Twitter a Instagram, protože tam se komunita NFT dost angažuje. Příspěvky, hashtagy a spolupráce s influencery můžou hodně pomoct – když tě někdo s velkou základnou fanoušků podpoří, může to zvýšit viditelnost tvých děl.

Klíčem je najít svou cílovou skupinu, ale zároveň nezapomínat na širší publikum. Zkus mix obojího. Co se SEO týče, pro NFT to asi není tak zásadní jak u běžných webů, spíš se zaměř na komunitní zapojení a engagement. Experimentuj s různými strategiami a sleduj, co funguje nejlíp. Hlavně buď vidět a neboj se ukázat svou osobnost či příběh za projektem.

148 slov
1.5 minut čtení
20. 4. 2024
Bohumil Vaníček
Bohumil Vaníček