Jak poznám, že je čas změnit diversifikaci portfolia?
V poslední době hodně přemýšlím o svém investičním portfoliu a mám takový pocit, že by bylo dobré udělat nějaké změny, ale nejsem si jistý, kdy je ten správný čas. Mám na mysli diversifikaci – jak poznám, že už není ideální? Vím, že je důležité mít vyvážené portfolio, které pokrývá různé oblasti jako akcie, dluhopisy, nemovitosti nebo dokonce kryptoměny a NFT. Ale jak zjistit, kdy je ten moment, kdy byste měli udělat krok zpět a zhodnotit své stávající investice? Myslím třeba na situace jako ekonomické změny, pokles trhů nebo na to, jestli se třeba objevují nové příležitosti, které by mohly být výhodnější než ty stávající. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní ukazatele nebo faktory, podle kterých se orientujete při rozhodování o tom, zda změnit diversifikaci. Jak k tomu přistupujete vy? Sledujete trendy v určitých oblastech trhu nebo se spíše řídíte osobními cíli a rizikovým profilem? A co třeba situace, kdy vám portfolio přestane přinášet požadovaný výnos – v tu chvíli už je pozdě na změnu? Díky za vaše názory.