Jak mohu snížit riziko při investicích do DeFi projektů?
DeFi projekty, to je v dnešní době velké téma a já mám pocit, že se s nimi pořádně nevyznám. Čím víc do toho nahlížím, tím víc mám pocit, že je to jaksi zrádné. Všude se píše o tom, jaké šílené výnosy můžeme získat, ale co když to všechno spadne? Jak vlastně mohu předejít ztrátám? Je nějaký způsob, jak zjistit, které DeFi projekty jsou bezpečné a které ne? Existují třeba nějaké metriky nebo indikátory, na které bych se měl dívat, než do něčeho investuji? A co risk management? Jak bych měl rozdělit svůj kapitál mezi různé projekty, abych minimalizoval riziko? Je lepší investovat do známějších projektů nebo zkoušet novinky s vysokým potenciálem? A co security audity – mají nějaký smysl nebo je to jen marketingový trik? Rád bych věděl, jak se na to ostatní dívají a co doporučují. Nechci přijít o peníze jen proto, že jsem udělal špatné rozhodnutí. Vlastně nevím ani, jestli je dobrý nápad investovat do DeFi vůbec, nebo bych měl raději zůstat u tradičnějších forem investování. Když už jsem tady, tak by mě také zajímalo, jestli má smysl sledovat komunitu kolem těchto projektů, nebo je lepší soustředit se na technické analýzy a grafy. Jak tedy vlastně začít s investováním do DeFi tak, aby to bylo co nejméně riskantní?