Charts.cz/Fórum/Můžu vydělávat na kryptoměnách, i když jsem úplný začátečník?

Můžu vydělávat na kryptoměnách, i když jsem úplný začátečník?

Zajímám se o kryptoměny a slyšel jsem, že na nich jde docela dost vydělat, ale mám obavy, protože jsem úplný začátečník. Mám pocit, že je tam spousta věcí, které bych měl vědět, než se do toho pustím. Neznám se s tím příliš a bojím se, že bych mohl přijít o peníze. Jak to vlastně funguje? Je vůbec možné, abych jako nováček v tomhle světě dokázal něco vydělat? Co všechno bych měl mít na paměti? Myslím, že by mi pomohlo vědět, jaké kroky podniknout na začátku. Třeba se ptám, jestli je lepší investovat do různých měn nebo se zaměřit na jednu konkrétní. A co burzy? Je jich tolik a já nevím, kterou si vybrat. Jak poznám, která je spolehlivá a bezpečná? Je potřeba mít nějaké speciální znalosti nebo dovednosti? Říká se, že je dobré sledovat trh a rozumět trendům, ale jak to vlastně udělat, když jsem v tomhle úplně nový? A co peníze? Kolik bych měl začít investovat? Je lepší začít s malou částkou a postupně zkoušet víc? Rád bych slyšel názory lidí, kteří už mají nějaké zkušenosti. Slyšel jsem i o NFT a dalších možnostech, ale mám strach, že se do toho zamotám. Takže pokud jste někdo začínali stejně jako já a teď už něco umíte, dejte mi prosím vědět, jak jste to zvládli a co bych měl mít na paměti! Děkuju!

222 slov
2.2 minut čtení
18. 10. 2021
Magdaléna Malá
Magdaléna Malá

Tak hele, začít s kryptoměnama jako nováček je fakt výzva, ale jde to. Hlavně se neboj, že všechno hned musíš vědět. Uč se postupně. Doporučil bych ti začít s malou investicí, klidně pár stovek, abys měl pocit, že si to můžeš dovolit ztratit. Vybírej si spolehlivé burzy jako Coinbase nebo Binance, tam to většinou funguje dobře. Důležitý je se naučit základní pojmy jako wallet, altcoiny, a tak. Sledování trhu je klíčový – sleduj ceny, čti novinky a zkus pochopit trendy. Pokud jde o různé měny, tak začni s pár známějšími jako Bitcoin nebo Ethereum a pak zkus i nějaký altcoin, pokud máš chuť. A neboj se NFT, ale na to si dej pozor, je to víc spekulativní. Hlavně buď opatrný a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit. Hodně štěstí!

130 slov
1.3 minut čtení
31. 8. 2024
Vojtěch Adamec
Vojtěch Adamec

Jo, dá se na tom vydělat, ale je to dost riziko, hlavně pro začátečníky. Když s kryptoměnami začínáš, tak se určitě drž jednoduchých pravidel. Neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit – to je taková klasika. Měj malý rozpočet na experimentování. Pokud máš zájem o více měn, začni třeba s Bitcoinem nebo Ethereem. Jsou to zavedené coiny a líp se s nimi pracuje.

Burzy? Hledej ty známější jako Binance nebo Coinbase, jsou docela bezpečné a snadno se používají. Ale stejně si dej bacha na zabezpečení, 2FA a podobné věci. Co se týče sledování trhu, sleduj ceny a trendy na nějakých stránkách jako CoinMarketCap nebo Twitter. To ti dá přehled.

O NFT nebo dalších věcech zatím moc nepřemýšlej, zkus nejdřív základní investování do coinů a zjisti, jak to funguje. Nezapomeň, že trh je dost volatilní a ceny můžou skákat nahoru a dolů, takže buď připravený na všechno. Hodně štěstí!

146 slov
1.5 minut čtení
25. 5. 2023
Milada Šťastná
Milada Šťastná