Charts.cz/Fórum/Jaká odvětví ETF teď frčí?

Jaká odvětví ETF teď frčí?

V poslední době se stále víc zajímám o investování do ETF a zaujal mě trend, který se zdá být na vzestupu. Když se podívám na trhy, tak vidím, že některá odvětví se vyvíjejí opravdu slibně a zdá se mi, že investice do takových ETF by mohly být skvělou příležitostí. Zajímalo by mě, která odvětví ETF momentálně rostou nejvíc? Myslíte si, že technologie pořád vedou nebo už mají konkurenci? Co třeba zdravotnictví nebo obnovitelné zdroje energie, vidím tam hodně akcí a nových projektů, ale nevím, jestli se to promítá i do výkonnosti ETF. A co kryptoměny? V poslední době sleduji, jak hodně lidí diversifikuje své portfolia a přidává do něj blockchainové technologie a související ETF. Kdo má nějaké tipy na konkrétní fondy, které by stály za pozornost? Jaké máte zkušenosti s investicemi do těchto sektorů v posledních měsících? Mě by zajímalo, jestli je teď dobrý čas na vstup nebo jestli je lepší počkat. Dík za každou radu!

156 slov
1.6 minut čtení
2. 11. 2020
David Janda
David Janda

Takže, co se teď děje s ETF? No, technologie pořád dominují, ale zdravotnictví a obnovitelné zdroje energie zažívají taky docela boom. Především po pandemii se investice do zdravotnictví zvýšily, protože lidi si začali víc uvědomovat důležitost zdraví. Obnovitelné zdroje jako solární a větrná energie taky nabírají na popularitě, jak se svět snaží přejít na čistší energie. Co se týče kryptoměn, tak tam je to teď dost rozporuplný – někteří říkají, že je to bublina, jiní vidí velký potenciál. ETF na blockchainový sektor mají určitě svoje místo. Myslím, že je teď dobrý čas na diversifikaci portfolia a zkusit třeba nějaký fond zaměřený na tyto trendy. Osobně jsem měl dobré zkušenosti s pár technologickými ETF, ale radši bych byl opatrnej a radši sledoval trhy. Každopádně, nezapomeň si udělat vlastní průzkum a nenechat se unést. Držím palce!

134 slov
1.3 minut čtení
14. 5. 2024
Daniela Fialová
Daniela Fialová

Ty jo, teďka fakt frčí ty technologie, hlavně AI a cloud. ETF jako ARKK nebo SMH mají docela slušný výnosy. Ale vidím, že zdravotnictví taky nabírá na síle, s tím stárnutím populace a všemi těma novinkama kolem biotechnologií. Obnovitelné zdroje jsou taky v trendu, ale asi to bude víc variabilní, záleží na regulacích a politice. Co se týče kryptoměn, tam je to hodně riskantní, ale pár ETF zaměřených na blockchain se objevilo a lidi to asi láká. Já bych si ještě počkal na stabilizaci trhů, ale pokud máš vyhlídnutý konkrétní fondy, tak zkus aspoň malou investici pro začátek. Hlavně diversifikuj! Mějte se.

102 slov
1 minut čtení
23. 12. 2024
Michal Vašíček
Michal Vašíček