Jaká jsou rizika spojená s investováním do NFT?
Zajímalo by mě, jaká vlastně jsou rizika spojená s investováním do NFT, protože poslední dobou to vypadá, že je to hrozně populární a každý o tom mluví. Všude na internetu se objevují příběhy lidí, kteří na tom vydělali velké peníze, ale já mám pocit, že tam musí být i nějaké skryté nástrahy. Je pravda, že hodnota těchto digitálních uměleckých děl může hodně kolísat? Co když se trh zhroutí nebo se najednou změní trend a moje investice ztrácí hodnotu? A co když si koupím nějaké NFT, které jsou naprosto bezcenné a nikdo je nebude chtít? Jak se vlastně určuje cena těchto tokenů? Je to čistě spekulace, nebo existují nějaké reálné ukazatele hodnoty? A co bezpečnost? Jak se může stát, že někdo přijde o své NFT nebo že je mu ukradou? Existují nějaké známé případy podvodů v této oblasti? Jak se dá ověřit autenticita či vlastnictví NFT? Opravdu je to tak jednoduché jako s kryptoměnami, nebo se do toho zaplétají další komplikace? Myslím si, že bych rád slyšel názory zkušenějších investorů. Jaké mají rady pro začátečníky a na co si mají dát pozor? Děkuji za každou informaci!