Co jsou vlastně NFT a jak se do nich investuje?
V poslední době se hodně mluví o NFT, ale vlastně pořádně nevím, co to přesně je. Jasně, slyšel jsem, že to jsou nějaké digitální věci, které si můžu koupit nebo prodat, ale proč bych do toho měl vůbec investovat? Jak se takové NFT vytváří? Je to jenom obrázek nebo něco víc? A co když chci koupit nějaké NFT – kde to vlastně udělám? Je na výběr hodně platforem, nebo je jen pár těch nejlepších? A jak poznám, jestli je nějaké NFT cenné nebo ne? Můžu na tom vůbec vydělat, nebo je to spíš jako hazard? Slyšel jsem také o tom, že někteří lidé prodali NFT za miliony, ale zároveň jsem četl i o případech, kdy někdo naopak prodělal. Jaký je tedy ten správný způsob investování do NFT, abych nenarazil a neztratil peníze? Zajímalo by mě také, jestli jsou NFT bezpečné a jak to funguje s ochranou autorských práv. Můžu si tímto způsobem koupit práva k něčemu nebo je to všechno jenom hra s čísly? Jaký máte názor na budoucnost NFT jako investice? Měli byste nějaké tipy nebo doporučení pro začátečníky, kdo by chtěl do této oblasti naskočit?