Charts.cz/Fórum/Jak zjistit, kolik mohu měsíčně vydělat na NFT?

Jak zjistit, kolik mohu měsíčně vydělat na NFT?

Zajímalo by mě, jak vlastně zjistit, kolik bych mohl měsíčně vydělat na NFT. Slyšel jsem, že někteří lidé z toho mají slušné příjmy a dokonce se tím živí. Ale jak se to dá vůbec vypočítat? Kde začít? Je to o tom, jaký NFT si koupím nebo jaký vytvořím? A co když nevím, jaký umělec je populární nebo který projekt má potenciál? Jak moc záleží na tržní poptávce a na tom, kolik lidí má zájem o konkrétní kus? Mám sledovat nějaké trendy nebo platformy, kde se NFT prodávají? A co náklady spojené s prodejem? Měl bych si dát pozor na poplatky za transakce nebo jiné skryté náklady? A co třeba marketing – musím investovat do reklamy, abych prodal své NFT? Jak moc je to důležité? Vlastně bych rád věděl i to, jestli je lepší investovat do hotových projektů nebo tvořit vlastní díla. Co když nevydělám nic? Mám se bát ztráty peněz? Jaké jsou rizika a jak je mohu minimalizovat? Jak dlouho může trvat, než se investice vrátí a jestli jsou nějaké příběhy úspěšných investorů, které by mi mohly pomoci? Předem díky za všechny rady a tipy!

185 slov
1.9 minut čtení
6. 9. 2023
Romana Richterová
Romana Richterová

Zjistit, kolik můžeš měsíčně vydělat na NFT, je fakt složitý. Záleží na mnoha věcech – co koupíš nebo vytvoříš, jaký máš umělecký vkus a jak dobře dokážeš odhadnout trh. Zkus se podívat na populární platformy jako OpenSea, Rarible nebo Foundation, tam se ti nabídne spousta inspirace a uvidíš, co se prodává. Sleduj trendy a zjisti, jaké projekty jsou teď v kurzu.

Když už něco koupíš, počítej s poplatky za transakce, které můžou být dost vysoké. Takže pokud prodáš za 100 dolarů, ale 20 dolarů ti sebere platforma a dalších 10 za gas fees, už jsi na 70 dolarech. To je důležitý mít na paměti. Marketing taky hraje velkou roli – pokud nebudeš své NFT propagovat, je dost možné, že je nikdo nekoupí.

Jestli investovat do hotových projektů nebo tvořit vlastní díla? To záleží na tobě. Když děláš vlastní, musíš mít talent a nějakou fanbase. Hotové projekty můžou být rizikovější, ale zase můžeš rychleji vidět návratnost. Co se týká ztrát – vždycky tu riziko je. Třeba se to neprodá vůbec nebo jen za pár dolarů. Dobrý je začít s malým rozpočtem a postupně se učit.

Úspěšný investoři většinou říkají, že důležitý je nejen nakupovat, ale i sledovat komunitu kolem NFT a učit se neustále. Na zázraky nečekej hned – může to trvat měsíce nebo roky, než se ti to vrátí. Ale když do toho jdeš s rozmyslem a trochou štěstí, tak můžeš vydělat slušný prachy.

232 slov
2.3 minut čtení
19. 1. 2025
Radka Machová
Radka Machová

Měsíční výdělek na NFT fakt záleží na tom, co děláš. Když si chceš koupit NFT, musíš sledovat trendy a popularitu – nějaký známý umělec nebo projekt může být klíč. Je dobrý koukat na platformy jako OpenSea nebo Rarible, tam se to hýbe. Pokud se rozhodneš pro vlastní díla, tak marketing bude důležitej – lidi musí vědět, že existuješ. Poplatky za transakce jsou další věc, co tě může zaskočit, takže si dej pozor na ty skrytý náklady. Rizika jsou jasná, můžeš o peníze přijít, takže investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit. Jestli chceš rychlý zisky, tak to možná nebude ono – návratnost je často pomalá. Podívej se na příběhy úspěšných lidí, ale nepodléhej tlaku – každý má jinou cestu. Zkus to a uvidíš, ale buď opatrnej.

127 slov
1.3 minut čtení
31. 1. 2025
Renata Štefanová
Renata Štefanová