Jak nejlépe ochránit své investice při rebalancování?
Zajímalo by mě, jaké strategie se dají použít k ochraně investic, když se rozhodnu pro rebalancování svého portfolia. Dávám do toho dost peněz a nechci, aby mi utekly zisky nebo dokonce abych prodělal. Myslím si, že rebalancování je důležité, ale mám obavy, že při tom můžu přijít o část svých investovaných prostředků, pokud to neudělám správně. Jaké jsou nejlepší praktiky na minimalizaci rizika? Měli bychom se zaměřit na konkrétní aktiva, která držíme, nebo spíš na diversifikaci v rámci různých tříd aktiv? Jak často by se mělo rebalancování provádět? Je lepší to dělat v určitých obdobích roku nebo podle výkonu jednotlivých investic? A co takhle využití automatizovaných nástrojů pro rebalancování – jsou efektivní nebo bych měl raději spoléhat na vlastní úsudek? Mám také pocit, že trhy jsou teď velmi volatilní, takže bych rád věděl, jaké techniky by mohly pomoci snížit dopady trhu na moje portfolio během procesu rebalancování. Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Jak jste to řešili vy? Opravdu bych ocenil jakékoli rady nebo tipy od těch, kteří už mají s rebalancováním zkušenosti.