Charts.cz/Fórum/Můžu mít pasivní příjem z NFT, nebo je to jen krátkodobý trend?

Můžu mít pasivní příjem z NFT, nebo je to jen krátkodobý trend?

Chtěl bych se vás zeptat, jestli si myslíte, že je možné mít nějaký pasivní příjem z NFT, nebo jestli to celé vypadá spíš jako módní vlna, která brzy odezní. Slyšel jsem o spoustě lidí, kteří na tom slušně vydělali, ale zároveň mám obavy, že je to spíš risk než zaručený způsob investování. Mám na mysli nejen prodej NFT, ale i třeba nějaké formy pronájmu digitálních aktiv nebo royalties. Vím, že některé platformy umožňují, aby umělci dostávali podíl ze sekundárních prodejů, což mi přijde jako zajímavý koncept. Ale opravdu to funguje tak, jak se říká? A co když trh s NFT spadne? Je lepší investovat do něčeho jiného nebo diversifikovat? Zkoušel už někdo z vás generovat příjem tímto způsobem a jaké máte zkušenosti? Oplatí se vůbec teď do toho jít? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních.

136 slov
1.4 minut čtení
24. 1. 2025
Jana Jirásková
Jana Jirásková

Pasivní příjem z NFT je trochu složitější téma. Je pravda, že někteří lidé udělali slušné peníze, ale spousta z toho je fakt risk a jde o spekulace. Když se bavíme o pronájmu digitálních aktiv nebo royalties, tak to zní dobře, ale v praxi to může být problém. Ne všechny platformy to podporují a ne všechna NFT mají reálnou hodnotu. Trh samozřejmě může spadnout, a spousta lidí už na tom prodělala. Takže jako investice to chce rozumět a diversifikovat. Není špatný nápad mít i jiný investice vedle NFT. Zkusit to můžeš, ale buď opatrnej a nevkládej do toho všechno, co máš.

100 slov
1 minut čtení
9. 5. 2024
Jindřich Volf
Jindřich Volf

Pasivní příjem z NFT je určitě možný, ale je to dost riskantní a závisí to na mnoha faktorech. Mnoho lidí sice vydělalo, ale spousta lidí taky prodělala. NFT trh je dost volatilní a neví se, jak dlouho to bude trvat. Ty royalties z sekundárních prodejů vypadají jako fajn možnost, ale jen pokud se tvoje NFT prodávají dál. Pronájem digitálních aktiv zní zajímavě, ale furt je to nový koncept a není jasný, jak to funguje v praxi. Pokud chceš investovat, tak diversifikace je asi nejlepší cesta. Mohl bys do toho jít, ale dej si pozor a investuj jen tolik, kolik si můžeš dovolit ztratit. Je to spíš spekulativní než stabilní investice.

110 slov
1.1 minut čtení
1. 12. 2023
Jana Brychtová
Jana Brychtová