Charts.cz/Fórum/Jak začít vydělávat na NFT, když nevím, co to je?

Jak začít vydělávat na NFT, když nevím, co to je?

Zajímá mě, jak vlastně začít vydělávat na NFT, protože o tom moc nevím a nikdy jsem se s tím nesetkal. Četl jsem, že NFT jsou nějaké digitální umělecké kousky nebo něco takového, ale vlastně nevím, jak to funguje. Zjistil jsem, že lidé prodávají digitální obrázky nebo videa za dost vysoké ceny a já se ptám, jak je možné něco takového udělat. Jak se vlastně dá začít? Musím mít nějaké speciální znalosti nebo dovednosti? Je potřeba umět něco jako programovat nebo být umělec? Mám se nejdřív naučit základy kryptoměn, než se pustím do světa NFT? A kde vůbec začít hledat informace? Existují nějaké platformy, kde mohu NFT koupit nebo prodat? Jak si mám vybrat, co koupit, když nemám tušení, co by mohlo být cenné? Můžu si sám vytvořit vlastní NFT nebo je to jen pro profesionály? Je pravda, že některé NFT mohou být bezcenné a jak se tomu vyhnout? Chci prostě vědět, jak to celé funguje a jestli je to opravdu dobrý způsob, jak vydělávat peníze. Děkuji za každou radu.

169 slov
1.7 minut čtení
22. 10. 2024
Luboš Rada
Luboš Rada

Takže, když chceš začít s NFT, je to vlastně docela jednoduchý, ale je dobrý mít trošku přehled. NFT jsou digitální aktiva, což znamená, že můžeš mít např. obrázky, videa nebo dokonce hudbu a tyhle věci jsou zapsané na blockchainu. To ti dává důkaz o vlastnictví a autenticitu.

Nejdřív si asi musíš osvojit základy kryptoměn, protože většina obchodů probíhá v nějaké kryptě (nejčastěji Ethereum). Doporučuji si otevřít peněženku jako MetaMask nebo Coinbase Wallet. Pak můžeš nakupovat kryptoměny na burzách jako Coinbase nebo Binance.

Pokud chceš prodávat NFT, tak nejprve vytvoř něco originálního – nemusíš být nutně umělec, můžeš zkusit třeba grafiku v Canvě nebo udělat krátké video. Existují platformy jako OpenSea nebo Rarible, kde můžeš své NFT nabízet. Vytvoření NFT je většinou velmi jednoduché a většina platforem má návody.

Při koupi NFT se dívej na to, co je populární nebo co má potenciál růst. Můžeš sledovat trendy na sociálních sítích nebo v komunitách jako Discord. Ale pozor – ne všechno, co vypadá hezky, bude mít hodnotu. Někdy se může stát, že koupíš něco bezcennýho, takže je dobrý mít trochu intuice a sledovat trh.

Takže shrnutí: nauč se základy kryptoměn, zaregistruj se na platformě pro NFT a zkus vytvořit vlastní kousky. Pokud to uděláš správně, můžeš si na tom slušně vydělat.

206 slov
2.1 minut čtení
2. 6. 2024
Adéla Tomanová
Adéla Tomanová

Takže, NFT jsou fakt zajímavá věc, ale to, co říkáš, je pravda – spousta lidí o nich ví jen málo a pak se diví, jak to funguje. Základem je, že NFT (nezaměnitelné tokeny) jsou digitální aktiva, která můžeš koupit, prodat nebo vytvořit. A jo, můžeš na tom vydělávat. Nejsi nutně potřeba být umělec nebo programátor, ale trošku technických znalostí o kryptoměnách by se hodilo. Měl bys se podívat na platformy jako OpenSea nebo Rarible, kde se NFT obchodují. Můžeš si tam prohlédnout různé kolekce a zjistit co se prodává a za kolik.

Když chceš začít, tak si udělej peněženku na kryptoměny (třeba MetaMask) a kup nějaké ethery, protože většina NFT je na Ethereum blockchainu. Co se týče investic, snaž se sledovat trendy a zjistit, co frčí – umění, herní předměty nebo třeba hudba. Můžeš zkusit vytvořit vlastní NFT i bez uměleckých dovedností; lidi prodávají třeba meme nebo digitální fotky. Ale pozor – ne všechno bude mít hodnotu a některé NFT můžou být bezcenné. Takže buď opatrný a dělej si průzkum. Vydělávat na tom může být skvělý způsob, ale chce to čas a znalosti.

183 slov
1.8 minut čtení
24. 3. 2024
Magdaléna Malá
Magdaléna Malá