Jaké jsou nejlepší způsoby, jak investovat do digitálního umění?
Zajímá mě, jak vlastně začít investovat do digitálního umění. Je to teďka takový boom, všichni mluví o NFT a jak se to dá proměnit na peníze. Ale kde začít? Jaké platformy jsou nejlepší pro nákup digitálních děl? Měl bych se zaměřit na známé umělce nebo spíš na nové talenty? A co když chci investovat do nějakého konkrétního stylu, který se mi líbí? Jak to vůbec funguje s autorskými právy u digitálního umění? Je potřeba mít nějaké speciální znalosti nebo technologie, abych mohl správně zhodnotit, co má budoucnost? A co je vlastně ta správná strategie, když chci do toho investovat dlouhodobě, nebo je lepší se soustředit na krátkodobé spekulace? Dále by mě zajímalo, jaký je obecně trh s digitálním uměním a jestli je lepší investovat do jednotlivých kusů nebo spíš do celých kolekcí. Taky slyším o různých komunitách okolo NFT a digitálního umění, jsou tyto komunity důležité pro orientaci na trhu? Rád bych věděl, jak si vybrat tu správnou komunitu a co mi může nabídnout. Takže pokud máte zkušenosti s investováním do digitálního umění, napište prosím své tipy a rady!