Jaký má smysl investovat do stříbra, když akcie padá?
Nedávno jsem se začal zajímat o investice a často slyším o stříbře jako o alternativě k akciím. Ale zaujalo mě, proč bych měl investovat do stříbra, když akciový trh v poslední době zažívá velké poklesy. Je to vůbec rozumné? Když akcie padají, přece se lidé obvykle snaží najít bezpečné útočiště, ale proč zrovna stříbro? Vždyť máme i zlato a další investiční příležitosti. Co je na stříbře tak zvláštního? Je to opravdu dobrá investice, nebo je to jen trend, který brzy pomine? Chtěl bych vědět, co o tom lidé myslí. Jak vlastně funguje trh se stříbrem v kontextu s akciemi? Může stříbro sloužit jako ochrana proti inflaci nebo ekonomické nejistotě? A co jeho historická stabilita - je pravda, že stříbro může mít dlouhodobější perspektivu než akcie? Jaké jsou výhody a nevýhody investic do stříbra ve srovnání s jinými aktivy v těžkých časech? Je lepší investovat do fyzického stříbra nebo do ETF zaměřených na stříbro? Já se totiž ve světě financí teprve orientuji a rád bych slyšel názory těch zkušenějších. Díky moc!