Charts.cz/Fórum/Která z těchto dvou investic je méně riziková?

Která z těchto dvou investic je méně riziková?

Zdravím všechny, potřeboval bych trochu poradit ohledně investic, protože se v tom úplně nevyznám a chci si být jistý, že dělám správná rozhodnutí. Mám na talíři dvě možnosti, které mě hodně zajímají, ale nevím, která z nich by mohla být méně riziková. Na jedné straně zvažuji investici do akcií některé stabilní společnosti, která má dlouhou historii a solidní výsledky. Na druhé straně mě láká i možnost investice do kryptoměn, které jsou sice velmi populární a mají potenciál pro vysoké výnosy, ale také se o nich říká, že jsou extrémně volatilní a riskantní. Vím, že investování s sebou nese určité riziko vždy, ale chtěl bych znát názor ostatních na to, která z těchto dvou možností by mohla být bezpečnější nebo méně riskantní. Jaké máte zkušenosti vy? Myslíte si, že je lepší držet se osvědčených akcií nebo se vrhnout na kryptoměny s tím, že tam můžu získat víc, ale taky víc ztratit? Rád si poslechnu vaše názory a rady. Díky moc!

159 slov
1.6 minut čtení
3. 4. 2024
Pavla Kubíčková
Pavla Kubíčková

Investice do akcií stabilních firem má obecně menší riziko než kryptoměny. Akcie zavedených společností mají tendenci být méně volatilní, protože jsou podloženy reálnými zisky, historickými výsledky a pravidelným vývojem. Kryptoměny jsou sice lákavé kvůli vysokému potenciálu zisků, ale jejich cena může dramaticky kolísat v krátkých časových intervalech, což z nich dělá riskantní volbu. Samozřejmě záleží na tom, jaký typ akcií zvolíš a jak rozumíš trhu. Pokud chceš relativně bezpečně investovat a mít menší šance na velké ztráty, drž se těch akcií. Ale pokud jsi ochotný riskovat pro vysoké výnosy, můžeš zkusit i kryptoměny, ale měj na paměti, že to je ruská ruleta.

102 slov
1 minut čtení
7. 12. 2024
Monika Burianová
Monika Burianová

Podle mě je investice do stabilní společnosti s dlouhou historií mnohem méně riziková než do kryptoměn. Akcie takových firem obvykle nabízejí stabilní výnosy a mají tendenci růst v čase, což je dost důležité. Na druhou stranu kryptoměny jsou fakt volatilní, můžeš mít rychle velký zisk, ale taky můžeš hodně rychle ztratit. K tomu je tam dost podvodů a regulace se teď mění, což situaci ještě zhoršuje. Takže pokud hledáš něco bezpečnějšího a spolehlivějšího, akcie by mohly být lepší volba.

79 slov
0.8 minut čtení
1. 11. 2024
Elena Řezníková
Elena Řezníková