Můžu investovat do ETF a mít z toho pravidelný příjem?
Zajímá mě, jestli je možné investovat do ETF a mít z toho nějaký pravidelný příjem. Slyšel jsem, že ETF mohou být dobrým způsobem, jak diverzifikovat své investice, ale nevím, jestli to může generovat nějaké stabilní výnosy. Jak to vlastně funguje? Můžu počítat s tím, že mi nějaké ETF vyplácí dividendy a jestli ano, jak často tyto dividendy přicházejí? Je v tomhle ohledu velký rozdíl mezi různými typy ETF? Například, co se týče akciových versus dluhopisových ETF? A co konkrétně znamená pasivní příjem v souvislosti s těmito investicemi? Jak bych měl vybírat ETF, abych měl šanci na pravidelný příjem? Je to vůbec realistické nebo je to spíš pro investory, kteří chtějí růst kapitálu než stálý příjem? Měl by člověk ještě něco jiného zvažovat při investici do ETF, pokud chce mít pravidelný příjem? Vím, že trhy kolísají, ale můžu se na to spolehnout jako na nějakou stabilní formu příjmu? Taky by mě zajímalo, jak moc je důležité sledovat výkon těchto fondů. Co když se mi některé ETF přestanou vyplácet tak, jak jsem čekal? Jaký je nejlepší přístup k tomu, abych minimalizoval riziko a zároveň měl šanci na nějaký ten pravidelný výnos?