Jak rebalancovat portfolio, když mám víc dluhopisů než akcií?
Investuji už nějakou dobu a v poslední době jsem si uvědomil, že moje portfolio je docela nevyvážené. Mám víc dluhopisů než akcií a vlastně si nejsem úplně jistý, jak to správně rebalancovat. Slyšel jsem, že je důležité mít určitou rovnováhu mezi těmito dvěma investičními nástroji, ale nevím, jak na to. Mám teď investované peníze hlavně do dluhopisů, což mi sice dává pocit bezpečí a stabilního příjmu, ale zároveň se obávám, že mi to může bránit v dosažení většího zhodnocení. Jak tedy zjistit, kolik akcií bych měl mít ve svém portfoliu? Stačilo by mi jen koupit více akcií, nebo bych měl také prodávat některé své dluhopisy? A co třeba nějaké konkrétní strategie pro rebalancování? Jak často bych měl přehodnocovat své portfolio? Zajímalo by mě i to, co si myslíte o aktuálních trendech na trhu – jestli byste doporučili investice do akcií nebo byste raději zůstali u dluhopisů. Jak se na to díváte vy? Jaké máte zkušenosti s rebalancováním portfolia? Každý má jinou strategii a já bych rád slyšel názory ostatních. Děkuji za jakoukoli radu!