Kdy bych měl znovu vyvážit své dluhopisové investice?
Už nějakou dobu investuji do dluhopisů a teď se snažím zjistit, jak často bych měl přehodnocovat a vyvažovat své portfolio. Mám pocit, že čas od času je dobré podívat se na své investice a zvážit, jestli je potřeba něco změnit, ale nejsem si jistý, jaký by měl být ten správný čas nebo co všechno zohlednit. Když se podívám na trh, tak se zdá, že úrokové sazby se neustále mění a to může mít vliv na hodnotu mých dluhopisů. Je také důležité brát v úvahu moje osobní cíle a finanční situaci. Jak tedy poznám, kdy je ten pravý okamžik pro vyvážení portfolia? Měl bych se zaměřit na nějaké konkrétní ukazatele jako jsou výnosy z dluhopisů nebo změny v ekonomice? A jak velké procento bych měl mít v dluhopisech ve srovnání s jinými aktivy? Vím, že je důležité mít diverzifikované portfolio, ale kolikrát za rok by bylo rozumné se k tomu vracet? Existují nějaké osvědčené strategie nebo doporučení ohledně frekvence vyvažování investic do dluhopisů? Jak moc se mám obávat volatility na trhu a jak to ovlivňuje mé rozhodování o přehodnocení portfolia? Rád bych slyšel názory ostatních a jejich zkušenosti s tímto tématem.