Charts.cz/Fórum/Můžu kombinovat NFT s tradičními investicemi jako jsou akcie?

Můžu kombinovat NFT s tradičními investicemi jako jsou akcie?

Zajímalo by mě, jestli je vůbec možné kombinovat investice do NFT s klasickými akciemi. V poslední době se hodně mluví o tom, jak NFT mění způsob, jakým lidé investují do digitálního umění a sběratelských předmětů, ale přemýšlím, jak to zapadá do tradičního investičního portfolia. Mám nějaké akcie, ale teď se mi líbí myšlenka vlastnit jedinečné digitální položky. Ale je tu hodně různorodosti v těchto typech investic a nevím, jestli by měly být v jednom portfoliu. Jak bych měl přistupovat k diverzifikaci mezi těmito dvěma světy? Existují nějaké strategie nebo příklady úspěšných kombinací NFT a akcií? A co třeba rizika? Mám strach, že NFT jsou příliš volatilní a mohl bych tím ohrozit stabilitu svých tradičních investic. Jak to vidíte vy? Je lepší mít oddělené portfolio pro každou z těchto kategorií, nebo se nebojit je spojit a pokusit se využít růst obou trhů? Jaké máte názory na budoucnost NFT ve srovnání s tradičními investicemi? Děkuji za vaše názory!

156 slov
1.6 minut čtení
24. 12. 2024
Renata Štefanová
Renata Štefanová

Kombinace NFT a tradičních investic jako akcie rozhodně možná je, ale má to svoje specifika. NFT jsou fakt hodně volatilní, což může ohrozit stabilitu portfolia, který už máš postavený na akciích. Když už do toho chceš jít, tak bych doporučoval mít nějakou jasnou strategii. Třeba vyčlenit určitou část investic jen na NFT a zbytek si nechat v těch stabilnějších akciích. Tím pádem se vyhneš tomu, že ti jedno ovlivní druhé víc, než bys chtěl.

Co se týče úspěšných kombinací, tak třeba někteří investoři kupují NFT od umělců nebo značek, které mají i akcie na burze - to může být fajn způsob, jak tak nějak diversifikovat. Ale pozor na rizika! Trh s NFT je docela nový a dost nesouladný, takže můžeš narazit na hodně zklamání.

Myslím, že budoucnost NFT je dost nejistá. Mohou mít velký potenciál, ale taky můžou spadnout do zapomnění. Klíčem je prostě rozumně míchat tyto investice a ne vsadit všechna vejce do jednoho košíku. Takže v pohodě kombinuj, jen dej bacha na to, jak moc riskuješ.

166 slov
1.7 minut čtení
16. 12. 2024
Kamila Zachová
Kamila Zachová

Jasně, kombinovat NFT s akciemi je určitě možné, ale chce to rozum. NFT jsou fakt jiný level investic, spíš jako umění nebo sběratelské kousky. Můžeš mít část portfolia v tradičních akciích, co ti dávají stabilitu a pak nějakou část v NFT, pokud tě to baví a máš na to nervy. Riziko je tam obrovský, protože trh s NFT je hrozně volatilní. To znamená, že si můžeš pěkně vydělat, ale taky přijít o spoustu peněz. Takže bych doporučil mít nějakou strategii – třeba si říct, že do NFT dáš jen určité procento svých investic a zbytek držíš v akciích. Zkus sledovat úspěšné projekty a komunitu kolem NFT, kde se můžeš inspirovat. Budoucnost NFT vidím tak, že se usadí vedle klasických investic, ale zatím je to spíš spekulace. Takže jo, klidně to spoj, ale buď opatrnej a dobře si zvažuj, kolik do toho dáš.

142 slov
1.4 minut čtení
22. 1. 2025
Antonín Daněk
Antonín Daněk