Jak se rozhodnout mezi realitami a akciemi v portfoliu?
Zajímalo by mě, jak se vlastně rozhodnout mezi investováním do nemovitostí a akcií. Vím, že každá z těchto možností má své výhody a nevýhody, ale jak to udělat opravdu efektivně? Mám pocit, že realitní trh může být skvělým místem pro stabilní pasivní příjem, obzvlášť pokud si člověk pořídí nějakou nemovitost k pronájmu. Ale na druhou stranu, akcie nabízejí větší flexibilitu a možnost rychlého zisku, pokud se vám podaří trefit ten správný moment. Jaké faktory bych měl zvážit při rozhodování? Co třeba likvidita? Měl bych mít v portfoliu více realit nebo akcií? Jaké zkušenosti mají ostatní investoři s těmito dvěma přístupy? Je důležitější diverzifikace mezi různými sektory akciového trhu než investice do konkrétní nemovitosti? Jaký je vlastně dlouhodobý výhled na tyto investiční příležitosti? Možná jste už někdo udělal podobné rozhodnutí a mohl byste mi poskytnout nějaké tipy nebo rady. Co je podle vás lepší volba pro začínající investory, kteří chtějí budovat své portfolio? Taktéž by mě zajímalo, jak moc se vyplatí sledovat aktuální trendy na trhu - jsou nemovitosti aktuálně výhodnější než akcie, nebo je to naopak? Jak to vidíte?