Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejnovější trendy v DeFi a co bych měl vědět?

Jaké jsou nejnovější trendy v DeFi a co bych měl vědět?

Zajímám se o decentralizované finance, ale už mi začíná být těžké sledovat všechny novinky a trendy, které se v tomto rychle se vyvíjejícím prostoru objevují. Jaké jsou teď nejnovější trendy v DeFi? Co bych měl mít na paměti, když chci investovat do DeFi projektů? Slyšel jsem o různých protokolech, jako jsou lending, borrowing a yield farming, ale je toho tolik, že se v tom ztrácím. Jaké projekty jsou teď na vzestupu? Je dobré se zaměřit na určité blockchainy, nebo je to jedno? A co bezpečnost? Jak mohu chránit své investice v DeFi, když slyším o různých hackech a podvodech? Také by mě zajímalo, jestli jsou nějaké nové příležitosti pro pasivní příjem v DeFi, které byste doporučili. Můžete mi poradit, co by bylo rozumné sledovat a na co si dát pozor? Děkuji moc za jakékoli tipy a informace, které mi pomohou orientovat se v této oblasti!

145 slov
1.5 minut čtení
24. 6. 2022
Ludmila Bezděková
Ludmila Bezděková

Nedávno se v DeFi hodně mluví o zk-rollupech, což by mělo zrychlit transakce a snížit poplatky. To je super, pokud chceš investovat, protože nižší náklady znamenají větší zisky. Jinak lending a borrowing jsou furt populární, ale teď víc lidí řeší, jak vestavět výnosy s stakingem a farmingem do svých strategií. Chce to sledovat projekty jako Aave nebo Compound, ale taky nový hráče, co přicházejí na trh.

Je fajn zaměřit se na Ethereum a Solana, ty mají silnou komunitu a spoustu projektů. Ale i další blockchainy jako Avalanche nebo Polygon nabízejí velké příležitosti. Bezpečnost je samozřejmě klíčová – používej peněženky jako Ledger pro offline úložiště a dej si pozor na audity projektů. Hacky jsou bohužel častý problém.

Pokud hledáš pasivní příjem, koukni třeba na liquidity pools, tam můžeš získat zajímavé APY. Jen se ujisti, že rozumíš impermanent loss, než do toho skočíš. Sledovat social media a Discordy projektů ti pomůže být v obraze. Nezapomínej ani na vlastní due diligence – co nejvíc informací a opatrnost je základ.

164 slov
1.6 minut čtení
27. 1. 2025
Ladislav Pešek
Ladislav Pešek

S DeFi je to teď fakt divoký. Nový trendy jako liquid staking, což je super pro pasivní příjem, a cross-chain interoperability se dost rozjížděj. Mnoho lidí teď investuje do projektů, co kombinujou DeFi s NFT. Lending a borrowing protokoly jako Aave nebo Compound furt frčí, ale teď hodně lidí zkouší yield farming na novějších blockchainech jako Avalanche nebo Solana.

Bezpečnost je klíčová. Dávám si bacha na auditovaný projekty a snažím se nezapomínat na peněženky, co nejsou připojený k netu. Hacky sou realita, takže držet část investic v cold storage je fajn nápad. Taky sleduju komunitní fóra, abych byl v obraze ohledně potenciálních varování a zpráv o podvodech.

K tomu pasivnímu příjmu se teď rozšiřujou i liquidity pools a staking možnosti s dobrými APY. Zkus se podívat na Uniswap nebo SushiSwap pro nějaké LP farming a uvidíš. Je dobrý sledovat i stablecoiny a jejich protokoly, protože jsou stabilnější a méně volatilní.

Takže shrnutí: sleduj nový projekty, dávej pozor na bezpečnost, testuj různý blockchains a nezapomeň na pasivní příjem příležitosti. Držím palce!

167 slov
1.7 minut čtení
25. 1. 2025
Martin Jirásek
Martin Jirásek