Jak mám rozložit investice mezi akcie a kryptoměny?
Zajímalo by mě, jak bych měl rozložit svoje investice mezi akcie a kryptoměny. Mám nějaké zkušenosti s obchodováním a sleduji trhy už nějakou dobu, ale pořád si nejsem jistý, jaký poměr je ideální. Vím, že akcie bývají považovány za stabilnější investici, zatímco kryptoměny mohou přinášet vysoké výnosy, ale i velká rizika. Taky jsem slyšel o různých strategiích – někteří lidé doporučují investovat víc do akcií, jiní říkají, že je dobré mít větší část portfolia v kryptu. Jak to vidíte vy? Co u vás funguje? Jakou strategii jste zvolili vy a proč? Myslíte si, že by měl být poměr 70:30 nebo spíš 50:50? Jaké konkrétní faktory bych měl zvážit při rozhodování? Rád bych slyšel názory lidí, kteří se v tom vyznají. A co se týče volatility – je lepší investovat pravidelně menší částky do kryptoměn, třeba skrze průměrování nákupních cen, nebo se zaměřit na akcie s dobrým potenciálem růstu? V poslední době se hodně mluví o různých altcoinech a NFT, takže bych chtěl vědět i to, zda by se měly započítat do celkové strategie. Jakou roli hrají vaše osobní preference a zkušenosti při rozdělování investic? Vím, že každý má jiný přístup a cíle, ale zajímal by mě váš pohled na tohle téma.