Jak si vybrat správné NFT pro investici?
Zajímám se o investice do NFT a chtěl bych se zeptat, jak vlastně vybrat to správné NFT, do kterého bych mohl investovat. Je toho tolik na trhu a já jsem trochu zmatený, protože každý den slyším o nových projektech a umělcích. Měli byste se zaměřit na popularitu konkrétního NFT, nebo je lepší hledat něco méně známého, co má potenciál růstu? Jak moc důležitá je historie prodeje těchto digitálních aktiv? Zajímalo by mě také, jak zjistit, zda je konkrétní NFT ověřené a zda má nějakou hodnotu ve světě sběratelství. A co třeba výběr mezi různými platformami – je některá z nich lepší než ostatní pro nákup a prodej? Jakým způsobem se dá zjistit, jaký umělec nebo projekt má v tuto chvíli dobré vyhlídky? Myslíte si, že je dobré mít nějakou strategii nebo plán, když se rozhodujete o investici do NFT? Rád bych slyšel názory zkušenějších investorů a jejich doporučení na co si dávat pozor. Slyšel jsem také o tom, že některé NFT mohou mít skryté poplatky při převodu nebo prodeji, jak se tomu vyhnout? Taktéž mě zajímá, jak dlouho byste měli držet NFT, než se pokusíte je prodat – je lepší čekat na vzestup ceny nebo okamžitě zpeněžit? Děkuji za vaše rady!