Charts.cz/Fórum/Jak si vybrat správné NFT pro investici?

Jak si vybrat správné NFT pro investici?

Zajímám se o investice do NFT a chtěl bych se zeptat, jak vlastně vybrat to správné NFT, do kterého bych mohl investovat. Je toho tolik na trhu a já jsem trochu zmatený, protože každý den slyším o nových projektech a umělcích. Měli byste se zaměřit na popularitu konkrétního NFT, nebo je lepší hledat něco méně známého, co má potenciál růstu? Jak moc důležitá je historie prodeje těchto digitálních aktiv? Zajímalo by mě také, jak zjistit, zda je konkrétní NFT ověřené a zda má nějakou hodnotu ve světě sběratelství. A co třeba výběr mezi různými platformami – je některá z nich lepší než ostatní pro nákup a prodej? Jakým způsobem se dá zjistit, jaký umělec nebo projekt má v tuto chvíli dobré vyhlídky? Myslíte si, že je dobré mít nějakou strategii nebo plán, když se rozhodujete o investici do NFT? Rád bych slyšel názory zkušenějších investorů a jejich doporučení na co si dávat pozor. Slyšel jsem také o tom, že některé NFT mohou mít skryté poplatky při převodu nebo prodeji, jak se tomu vyhnout? Taktéž mě zajímá, jak dlouho byste měli držet NFT, než se pokusíte je prodat – je lepší čekat na vzestup ceny nebo okamžitě zpeněžit? Děkuji za vaše rady!

201 slov
2 minut čtení
10. 7. 2021
Milan Konečný
Milan Konečný

Když vybíráš NFT, tak se zaměř na pár klíčových věcí. Popularita může být dobrý ukazatel, ale často je lepší hledat méně známé projekty, co mají potenciál. Sleduj historii prodeje – pokud má něco stabilní nebo rostoucí trend, tak to je dobré znamení. Ověření NFT je důležité, takže koukej na platformy jako OpenSea, kde to většinou vidíš. Zjisti si o umělci a jeho předchozích projektech, jestli něco prodal a jak byl úspěšný. Co se týče platforem, tak některé nabízejí lepší uživatelskou zkušenost než jiné, takže si zkus přečíst recenze a porovnat poplatky. Skrytý poplatky jsou problém, tak se dívej na fee struktury před nákupem. Vydržet s NFT může bejt rozumný, ale taky záleží na trhu – pokud máš pocit, že cena půjde nahoru, tak počkej. Drž se nějaký strategie a plánuj, co chceš dosáhnout – investice do NFT může bejt dost riskantní, ale když to uděláš rozumně, tak to může vyjít.

150 slov
1.5 minut čtení
26. 5. 2024
David Buchta
David Buchta

Když vybíráš NFT, je dobrý se zaměřit na několik klíčových věcí. Popularita může hrát roli, ale často najdeš i méně známé projekty, které mají velký potenciál. Sleduj historii prodeje – jestli se něco prodalo za slušný peníze a jak často, to ti napoví o zájmu sběratelů. Ověření NFT je důležitý, takže koukej na platformy jako OpenSea nebo Rarible, kde máš možnost vidět, zda je to legit.

Pokud jde o platformy, některé mají nižší poplatky a lepší uživatelské rozhraní než jiné. Zjistit, co je momentálně populární, můžeš sledováním sociálních sítí a komunitních fór, kde se rozebírají trendy a novinky. Mít strategii je určitě fajn – třeba si nastavit limit na investice nebo sledovat určité umělce.

Ohledně skrytých poplatků – čti vždy podmínky a zkontroluj si transakční poplatky na blockchainu. Co se týče doby držení NFT, to záleží na trhu; buď se vyplatí čekat na růst ceny, nebo jestli najdeš kupce hned.

Celkově to chce trpělivost a dost informací, než se pustíš do investic. Hodně štěstí!

163 slov
1.6 minut čtení
16. 11. 2024
Bohuslav Duchoň
Bohuslav Duchoň