Charts.cz/Fórum/Jaké platformy doporučujete pro automatizované investice?

Jaké platformy doporučujete pro automatizované investice?

Přemýšlím o tom, jaké platformy by mohly být nejlepší pro automatizované investice, protože bych chtěl investovat bez toho, abych musel trávit hodiny sledováním trhu. Vím, že existuje spousta možností, ale není mi jasné, na co se zaměřit. Rád bych věděl, jestli jsou nějaké konkrétní platformy, které lidé považují za nejlepší nebo nejspolehlivější. Zajímá mě nejen jednoduchost použití, ale také poplatky a jak dobře fungují algoritmy pro automatizaci investic. Mám pocit, že s tímto typem investování je spojená spousta výhod, jako je pasivní příjem a diversifikace portfolia, ale nevím, kde začít. Zajímalo by mě také, jestli mají uživatelé nějaké osobní zkušenosti s těmito platformami a jestli je doporučují nebo naopak varují před něčím specifickým. Má někdo zkušenosti s aplikacemi nebo webovými portály, které umožňují snadnou a efektivní automatizaci investic? Jaké faktory bych měl vzít v úvahu při výběru té správné platformy? Vím, že trh se neustále mění a nové technologie se objevují téměř každý den, takže jaké jsou aktuální trendy v oblasti automatizovaného investování? Díky moc za vaše tipy a rady!

170 slov
1.7 minut čtení
14. 10. 2024
Antonín Brychta
Antonín Brychta

Záleží na tom, co přesně hledáš. Já osobně zkoušel několik platforem pro automatizované investice a doporučil bych třeba robo-poradce jako je Mintos nebo Portu. Jsou super jednoduchý na používání a víceméně jen nastavíš, kolik chceš investovat, a oni se už postarají o zbytek. Co se poplatků týče, tak si dej pozor na to, jaký mají fee za správu, může to dost ovlivnit tvůj zisk.

Další možnost je Wealthfront nebo Betterment, ty jsou známé v USA a mají dobré algoritmy, ale nevím, jak jsou dostupné tady. Každopádně si zjisti recenze od lidí na fórech, protože osobní zkušenosti ti můžou hodně napovědět.

V poslední době se hodně mluví o aplikacích zaměřených na pasivní investování do ETF, což je taky super cesta. Myslím, že diversifikace portfolia je fakt důležitá a automatizace ti to může dost usnadnit. Jen si dej pozor na změny v trhu a aktualizace těchto platforem, protože technologie se hrozně rychle mění.

152 slov
1.5 minut čtení
29. 7. 2024
Eliška Černá
Eliška Černá

Automatizované investice jsou super, ušetří ti čas a většinou to funguje docela dobře. Z těch populárních platforem bych určitě doporučil třeba robo-advisory jako je ZuluTrade nebo Betterment. Tyhle platformy většinou nabízejí dobré algoritmy a strategické investování, což může být fajn pro diversifikaci portfolia.

Co se týče poplatků, tak si dej pozor na to, jaké mají struktury. Některé si berou docela dost za správu a to ti může snížit zisky. Jinak je taky dobrý se podívat na výběr aktiv, co nabízí – víc možností = víc šancí na zisk.

Z osobních zkušeností, lidi často chválí user-friendly rozhraní a jednoduchost ovládání, ale občas narazíš na spousty poplatků, co ti pak celou investici znechutí. Někdo říká, že pokud chceš něco opravdu pasivního, měla bys mít na paměti dlouhodobější investice a nesnažit se to příliš hlídat.

Taky je dobrý sledovat trendy v oblasti automatizace, teď se hodně mluví o AI a strojovém učení, který zlepšuje predikce trhu. Takže doporučuji sledovat novinky a třeba zkusit nějaké demo verze, abys viděl, co ti sedí nejvíc. Držím palce!

168 slov
1.7 minut čtení
15. 1. 2025
Milena Zlámalová
Milena Zlámalová