Charts.cz/Fórum/Ztráta přístupu k NFT peněžence, co teď?

Ztráta přístupu k NFT peněžence, co teď?

Co mám dělat, když jsem ztratil přístup k peněžence, kde mám uložené své NFT? Vím, že to jsou digitální umění a sběratelské kousky, které jsem koupil za docela dost peněz. Zkoušel jsem obnovit heslo, ale nic nefunguje a obávám se, že bych mohl přijít o všechny své investice. Existuje nějaký způsob, jak se k tomu dostat zpět? Co když jsem ztratil seed frázi nebo privátní klíč? Mohu se spolehnout na nějakou službu pro obnovu nebo je to zbytečné? Někdo říkal, že NFT jsou navždy v blockchainu a já je vlastně pořád vlastním, i když nemůžu přistupovat k peněžence. Je to pravda? Co byste mi doporučili dělat dál, abych měl šanci své NFT zachránit? Nebojím se investovat čas a energii do hledání řešení, ale potřebuju vědět, jestli je to vůbec možné. Jaké máte zkušenosti s podobnými situacemi alebo jaké tipy byste mi dali? Díky moc za každou radu!

147 slov
1.5 minut čtení
9. 7. 2023
Václav Štěpánek
Václav Štěpánek

Ztráta přístupu k NFT peněžence je fakt průšvih. Pokud nemáš seed frázi nebo privátní klíč, možnosti jsou dost omezený. Zkusil jsi snad všechny možné varianty obnovy? Někdy pomůže si vzpomenout na starý email nebo zařízení, kde jsi peněženku používal. Co se týče služeb na obnovu, většina z nich je podezřelá a spíš ti ještě víc zkomplikuje situaci. NFT sice zůstávají na blockchainu, ale bez přístupu k peněžence nemůžeš s nimi nijak manipulovat. Určitě se snaž hledat pomoc v komunitách, možná někdo měl podobnou zkušenost. Pamatuj, že pokud ti někdo slibuje, že ti to vrátí za peníze, tak to radši obcházím. Držím palce, ať to vyjde!

105 slov
1.1 minut čtení
16. 5. 2024
Emil Toman
Emil Toman

Ztráta přístupu k NFT peněžence je dost nervy drásající záležitost. Když jsi ztratil seed frázi nebo privátní klíč, tak to může být dost problém. Bohužel, většina peněženek nemá žádnou službu pro obnovu, takže pokud nemáš tyto údaje, je to dost blbý. NFT jsou fakt na blockchainu, takže když je máš v peněžence, technicky je stále vlastníš, i když se k nim nedostaneš. Bez privátního klíče ale nemůžeš s nimi nic dělat. Zkus se podívat na různé fóra nebo komunity, někdy lidi sdílejí tipy, jak něco zachránit. Ale většinou je dobrý mít zálohy a být opatrný s těma frázema. Pokud někdo slibuje "obnovu" za poplatek, tak tomu moc nevěř, většinou to bývá podvod. Někdy se vyplatí si prostě vzít pauzu a pak se na to podívat s čistou hlavou. Držím palce.

130 slov
1.3 minut čtení
6. 3. 2023
Barbora Švábová
Barbora Švábová