Charts.cz/Fórum/Jak zabezpečit svá NFT na burze?

Jak zabezpečit svá NFT na burze?

Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně zabezpečení mých NFT, které mám uložené na burze. Vím, že s rostoucí popularitou NFT roste i riziko, že o ně můžu přijít, a to mě docela děsí. Slyšel jsem o různých hackách a útocích na burzy, a proto se zajímám, jak nejlépe ochránit své digitální umění před ztrátou nebo krádeží. Mám je na známé burze, ale co kdyby se něco stalo? Existují nějaké tipy nebo triky, jak zajistit, aby mé NFT zůstaly v bezpečí? Měl bych je raději přesunout do soukromé peněženky nebo je nechat na burze? Jaké jsou výhody a nevýhody obou možností? A co když chci s NFT obchodovat, jak to pak udělat bezpečně? Dále mě zajímá, jestli existují nějaké specifické nastavení zabezpečení, které bych měl aktivovat na burze? Mohu použít dvoufaktorovou autentizaci nebo něco podobného? Případně jaký máte názor na používání hardwarových peněženek pro ukládání NFT? Je to opravdu nezbytné nebo to není až tak důležité? Díky za vaše názory a zkušenosti!

161 slov
1.6 minut čtení
6. 12. 2022
Elena Tomanová
Elena Tomanová

Když jde o zabezpečení NFT, je fakt důležitý si uvědomit, že burza není vždycky nejbezpečnější místo na uložení. Mnoho lidí doporučuje přesunout je do soukromé peněženky, ideálně hardwarové. Hardwarovky, jako Ledger nebo Trezor, jsou super pro ochranu před hackery, protože tvoje klíče nikdy neopustí zařízení. Na burze můžeš mít dvoufaktorovou autentizaci, což je základ, ale stejně to není 100% záruka. Pokud chceš obchodovat, můžeš si NFT nechat na burze a pak je přesunout zpátky do peněženky, ale měj na paměti riziko. Základem je mít silné heslo a pravidelně kontrolovat svoje účty. Když už jsi na burze, dej pozor na phishingové útoky a vždy ověřuj odkazy. Zkrátka, pokud chceš mít klid, nejlepší volba je soukromá peněženka a pravidelná záloha tvých klíčů.

120 slov
1.2 minut čtení
1. 2. 2025
Irena Rybářová
Irena Rybářová

Bezpečnost NFT je fakt důležitá. Pokud máš NFT na burze, tak tam vždycky hrozí riziko, že se něco pokazí nebo že burzu hacknou. Můj tip je přesunout je do soukromé peněženky. Tím si zajistíš, že máš plnou kontrolu nad svými digitálními aktivy. Sice to znamená, že při obchodování budeš muset převádět zpět na burzu, ale za to získáš klid v duši.

Když už jsi na burze, určitě zapni dvoufaktorovou autentizaci. To je základ, aby ti někdo neukradl účet. Vždycky si dávej pozor na phishingové útoky a nesdílej svoje soukromé klíče.

A co se týče hardwarových peněženek, tak to je fakt dobrý způsob, jak ochránit svoje NFT. Není to úplně nutné pro každého, ale pokud máš cenné kusy, tak bych to zvážil. Je to jako mít je v trezoru - víš, že jsou v bezpečí.

Celkově, pokud se o svá NFT staráš a používáš bezpečnostní opatření, mělo by to být v pohodě.

150 slov
1.5 minut čtení
3. 9. 2024
Jaroslav Roubal
Jaroslav Roubal