Může být investice do kryptoměn rizikovější než do akcií?
Když se mluví o investicích, často se člověk dostane do situace, kdy by měl zvážit, do čeho vlastně vložit své peníze. Teďka hodně lidí zvažuje investice do kryptoměn, ale já se pořád snažím pochopit, jestli to není mnohem rizikovější než investice do akcií. Všichni víme, že akcie mají svoji historii a nějakou tradici, zatímco kryptoměny jsou relativně nová záležitost, která se neustále vyvíjí. Je pravda, že akcie také mohou kolísat a mohou se objevit ztráty, ale přece jenom podléhají nějakým regulacím a mají za sebou solidní firmy s reálnou hodnotou. Na druhou stranu kryptoměny jako Bitcoin nebo Ethereum jsou tak volatilní a ceny mohou skákat během pár hodin. Může to být super výhodné, ale na druhou stranu si říkám, jestli to není spíš loterie. Když vidím příběhy lidí, kteří v investicích do kryptoměn prodělali obrovské částky peněz, tak mě to dává přemýšlet. Mám pocit, že hodně lidí se nechává unést a pak litují. Takže bych se chtěl zeptat – je možné říct, že investice do kryptoměn jsou v zásadě rizikovější než investování do akcií? Jaké máte názory na dlouhodobé porovnání těchto dvou typů investic? Jak moc by měl člověk zvážit svůj risk tolerance při rozhodování mezi těmito dvěma možnostmi?