Charts.cz/Fórum/Jaké kryptoměny v DeFi byste doporučili na dlouhodobé investice?

Jaké kryptoměny v DeFi byste doporučili na dlouhodobé investice?

Zdravím všechny, poslední dobou se hodně zajímám o svět kryptoměn a konkrétně o DeFi projekty, které se zdají být opravdu zajímavé. Slyšel jsem spoustu různých názorů, ale chtěl bych mít jasnější představu, do kterých kryptoměn se vyplatí investovat dlouhodobě. Je pravda, že některé altcoiny mohou mít velký potenciál a přinést slušné výnosy, ale jak poznat, které to jsou? Co si myslíte o různých protokolech a platformách jako je Uniswap nebo Aave? Jsou tu podle vás i nějaké méně známé projekty, které by mohly být dobrými kandidáty na dlouhodobou investici? Jakou roli hraje likvidita a stabilita těchto projektů? Zajímají mě také vaše osobní zkušenosti – měli jste někdo úspěch s nějakými konkrétními kryptoměnami v DeFi? Jaký máte názor na riziko spojené s těmito investicemi? Mám pocit, že se trh neustále vyvíjí a já bych rád udělal informované rozhodnutí. Budu vděčný za jakékoli tipy nebo doporučení. Díky!

145 slov
1.5 minut čtení
25. 12. 2023
Radek Pražák
Radek Pražák

Pokud hledáš dlouhodobé investice v DeFi, určitě se podívej na Uniswap a Aave, to jsou stabilní projekty s dobrou historií. Uniswap je asi nejlepší AMM a poradcům hodně lidí věří. Aave zase nabízí skvělé úroky na půjčky a likviditu.

Kromě těchhle známějších jmen bych doporučil i menší projekty jako Sushiswap nebo Yearn.Finance. Můžou mít vyšší riziko, ale potenciál růstu je tam fakt zajímavý. Nezapomeň na likviditu – čím větší likvidita, tím méně volatilní by měl být projekt.

Osobně jsem měl docela štěstí s Compound, což je další solidní lending protokol. Co se týče rizik, tak to je v DeFi vždy – hacky, rug pulls a podobně, takže je fajn diversifikovat a nevsadit všechno na jednu kartu. Držím palce, ať ti to vyjde!

122 slov
1.2 minut čtení
4. 2. 2025
Jan Fojtík
Jan Fojtík

Takže, co se týče dlouhodobých investic do DeFi, určitě má smysl sledovat projekty jako Uniswap a Aave. Oba jsou dostatečně zavedené, mají dobrou likviditu a komunitu. Ale pokud chceš něco méně známého, zaměř se na projekty jako Sushiswap nebo Yearn Finance. Ty mají taky potenciál a mohly by překvapit.

Stabilita je klíčová, takže sleduj, jak projekty spravují své fondy a jak reagují na tržní výkyvy. Pozor si dej na tokenomy a roadmapy těch projektů. Většinou je dobré podívat se na to, kolik lidí používá daný protokol a jaké má zázemí.

Co se týče rizik, tak to k tomu bohužel patří. DeFi je hodně volatilní, ale pokud investuješ s rozmyslem a diverzifikuješ, můžeš snížit riziko. Osobně jsem měl úspěch třeba s investicemi do PancakeSwapu – tam to bylo fajn. Takže jo, dělej průzkum, nezapomeň se podívat na komunity kolem projektů a hlavně investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit.

148 slov
1.5 minut čtení
5. 2. 2025
Natálie Řezáčová
Natálie Řezáčová