Co se stane s mými NFT, když zkrachuje platforma, na které je mám?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na něco, co mě poslední dobou dost trápí. Všichni víme, jak rychle se může měnit svět kryptoměn a různých platforem pro NFT. Mám na jednom známém tržišti docela slušnou sbírku NFT, na kterou jsem dal hodně úsilí a i nějaké peníze. Ale co když se ta platforma rozhodne zkrachovat? To se přece může stát každému, ne? Můžu o svá NFT přijít úplně a nikdy už je neuvidím? Nebo existuje nějaký způsob, jak by se daly tyto digitální umělecké kousky zachránit? Jak to vlastně funguje, když je všechno tak decentralizované? Zajímalo by mě, jestli je vůbec možné mít nějakou jistotu ohledně svých investic do NFT, když je držím na platformě, která může kdykoliv zmizet ze scény. A co se stane s blockchainovou adresou, pokud by ta platforma zkrachovala? Vím, že NFT jsou na blockchainu a přístup k nim by měl být možný, ale jak to vlastně všechno funguje v praxi? Co mám dělat teď, abych byl v bezpečí a neztratil všechnu svou práci a investice? Existují nějaká doporučení nebo osvědčené postupy pro ochranu mých NFT v případě kolapsu platformy? Děkuji předem za odpovědi a rady!