Charts.cz/Fórum/Které NFT tržiště doporučujete pro začátečníky?

Které NFT tržiště doporučujete pro začátečníky?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jaké NFT tržiště byste doporučili pro někoho, kdo s tímto světem teprve začíná. V poslední době mě hodně zajímají digitální umění a sběratelské předměty, ale nevím, kde začít. Na internetu jsem narazil na spoustu informací o různých platformách, ale je jich tolik, že se v tom začínám ztrácet. Slyšel jsem o OpenSea, Rarible a dalších, ale nejsem si jistý, která je pro nováčky nejpřístupnější a má nejjednodušší rozhraní. Chtěl bych také vědět, na co si dávat pozor při výběru tržiště. Je lepší zaměřit se na jedno konkrétní místo, nebo je dobré zkusit více platforem? Jaké máte zkušenosti s poplatky za transakce nebo s rychlostí obchodování? A co bezpečnost? Mám obavy ohledně hacků a ztráty peněz. Jaké jsou vaše tipy pro začátečníky, kteří se chtějí ponořit do tohohle vzrušujícího světa NFT? Rád bych slyšel vaše názory a rady. Děkuji!

144 slov
1.4 minut čtení
19. 12. 2023
Olga Šebestová
Olga Šebestová

Zkus OpenSea, to je asi největší a pro začátečníky dost přehledný. Najdeš tam spoustu digitálního umění a sběratelských předmětů. Je tam jednoduché rozhraní, takže bys neměl mít problém. Rarible je taky fajn, ale možná trochu složitější, než OpenSea. Co se týče poplatků, většina platforem má transakční poplatky na Ethereu, takže to si pohlídej. Bezpečnost je důležitá, tak si pořiď hardwarovou peněženku, pokud to myslíš vážně. Můžeš zkusit víc platforem, ale na začátek je lepší se soustředit na jednu a naučit se ji pořádně. A rozhodně dávej bacha na podvody a hacky – vždycky ověřuj projekty, do kterých chceš investovat.

99 slov
1 minut čtení
25. 7. 2024
Jindřiška Dobiášová
Jindřiška Dobiášová

Když začínáš s NFT, tak doporučuji zkusit OpenSea. Je to asi nejznámější tržiště, má jednoduché rozhraní a spoustu možností. Rarible je taky fajn, ale můžeš tam narazit na víc poplatků. Další možnost je Mintable, ta má taky příjemné prostředí a poměrně jasné instrukce pro nováčky.

Důležitý je dávat si pozor na poplatky za transakce, protože některé platformy mají vyšší náklady než jiné. Zkus se podívat na různé blockchainy – Ethereum má hodně NFT, ale poplatky jsou často vysoké, zatímco třeba Polygon nebo Solana může být levnější.

Co se týká bezpečnosti, nezapomeň na peněženku. Krypto peněženka jako MetaMask je dobrá, ale ujisti se, že máš všechno zabezpečené. Hacky se stávají, takže používej dvoufázové ověření a buď opatrný při klikání na odkazy.

Zatím co se týče zkoušení víc platforem – klidně to udělej, ale začni s jednou a pak uvidíš, co ti sedí nejvíc. Takže hodně štěstí a užij si to!

146 slov
1.5 minut čtení
20. 10. 2024
Vlastimil Holub
Vlastimil Holub