Charts.cz/Fórum/Investice do kryptoměn nebo akcií v roce 2024?

Investice do kryptoměn nebo akcií v roce 2024?

Zajímalo by mě, co si myslíte o investování do kryptoměn a akcií v příštím roce. V poslední době se hodně mluví o tom, jak se trh s kryptoměnami vyvíjí a jestli má smysl do něj investovat, nebo jestli je lepší sáhnout po tradičních akciích. Jaké jsou podle vás hlavní výhody a nevýhody obou možností? A co třeba aktuální trendy? Měly by se brát v úvahu také faktory jako inflace nebo ekonomická situace ve světě? Zaznamenal jsem, že některé kryptoměny teď zažívají zajímavé období a lidé se ptají, jestli by nebylo dobré využít šance a investovat do něčeho nového. Mám strach, že se mi to může vymknout z rukou, pokud nebudu mít dostatek informací. Jak se rozhodnout mezi těmito dvěma možnostmi? Myslíte si, že by bylo rozumné rozdělit investice mezi obě možnosti, nebo se soustředit na jednu? A co NFT? Jak moc do toho vstupují lidé a jak je to s jejich hodnotou? Rád bych slyšel názory ostatních, protože mám pocit, že je to teď hodně aktuální téma a každý hledá odpovědi na otázky ohledně investic do budoucna.

177 slov
1.8 minut čtení
21. 8. 2022
Helena Krausová
Helena Krausová

Investování v roce 2024 bude asi dost zajímavý. Kryptoměny jsou sice volatilní a můžeš na nich rychle vydělat, ale taky snadno ztratit, to je jasný. Na druhou stranu, akcie jsou víc stabilní, i když taky mají svoje výkyvy. Inflace a ekonomická situace budou hrát velkou roli. Možná bys měl zvážit diversifikaci, tedy rozdělit investice mezi akcie a krypta. Pár lidí teď sází na nové projekty v DeFi nebo NFT, ale tam je to taky dost riskantní. Někdo vydělává, jiný prodělává. Není špatný mít ve svém portfoliu oboje – akcie jako stabilnější základ a krypta jako možnost pro vyšší výnosy. A co se NFT týče, jsou hodně trendy, ale pořád je to spíš spekulace než jistota. Takže si dobře promysli, co chceš dělat.

122 slov
1.2 minut čtení
19. 7. 2020
Miroslav Bezděk
Miroslav Bezděk

Investice do kryptoměn a akcií v roce 2024 bude asi hodně o tom, co se stane s ekonomikou. Kryptoměny jsou super volatilní, takže tam můžeš vydělat, ale taky hodně ztratit. Je pravda, že některé altcoiny teď vypadají zajímavě, ale je to sázka na to, co se může změnit ze dne na den. Akcie jsou tradičnější a většina lidí je považuje za bezpečnější investici, zvlášť pokud se podíváš na stabilní společnosti. Ale inflace a úrokové sazby můžou ovlivnit trhy obojího. Rozdělení investic mezi krypta a akcie může být rozumný tah, protože tím zmenšíš riziko. K NFT – to je teď taky dost v kurzu, ale spousta lidí si není jistá jejich skutečnou hodnotou. Zkrátka, je dobré mít diversifikované portfolio a sledovat trendy, ale dej pozor na to, co děláš. Nezapomeň udělat pořádný průzkum a nenechat se unést emocemi.

137 slov
1.4 minut čtení
31. 10. 2024
Daniel Malík
Daniel Malík