Charts.cz/Fórum/Jaké akcie malých firem se vyplatí koupit v roce 2025?

Jaké akcie malých firem se vyplatí koupit v roce 2025?

Nedávno jsem přemýšlel o možnostech investování do akcií malých firem a dostal jsem se k otázce, které z nich by mohly být zajímavé pro rok 2025. V posledních letech jsme byli svědky mnoha změn na trhu a zdá se, že malé firmy mají potenciál pro rychlý růst, ale jak poznat, které z nich mají skutečně šanci na úspěch? Mám pocit, že právě v tomto segmentu trh skrývá spoustu příležitostí. Co si myslíte o sektorech jako je technologie, zdravotnictví nebo udržitelnost? Myslíte, že by stálo za to zaměřit se na akcie firem, které se zabývají ekologickými inovacemi, nebo naopak na ty, které nabízí nové technologie? Jaké faktory bych měl sledovat při rozhodování o koupi akcií malých firem? Máte nějaké konkrétní tipy nebo firmy, které byste doporučili na základě jejich aktuálního výkonu nebo budoucího potenciálu? Jsem zvědavý na vaše názory a zkušenosti s tímto tématem. Jaké akcie malých firem byste doporučili v kontextu roku 2025?

153 slov
1.5 minut čtení
15. 6. 2020
Kamila Benešová
Kamila Benešová

Zdravím, co se týče malých firem, určitě je dobrý zaměřit se na technologie a zdravotnictví, jak jsi zmínil. Tyhle sektory mají hodně potenciálu, obzvlášť s rostoucí poptávkou po inovacích a zdravotních řešeních. Udržitelnost je taky aktuální téma, takže firmy zabývající se ekologickými inovacemi by mohly být zajímavé. Při rozhodování o akciích sleduj jejich finanční zdraví, růstové ukazatele a tržní pozici. Firma s dobrým týmem a jasnou vizí má větší šanci na úspěch. Taky se koukni na recenze a analýzy od odborníků, ale nedávej na to všechno, intuice hraje roli. Když jsem zkoumal trh, narazil jsem na pár malých firem v oblasti obnovitelné energie a telemedicíny, co by mohly mít slušné vyhlídky. Ale vždycky to chce pečlivý výzkum a diverzifikaci portfolia.

120 slov
1.2 minut čtení
28. 1. 2025
František Hrubý
František Hrubý

V roce 2025 bych se zaměřil hlavně na technologie a udržitelnost. Obě oblasti mají obrovský růstový potenciál. Malé firmy, které vyvíjejí nové technologie, jako jsou AI nebo blockchain, mohou přitáhnout velkou pozornost investorů. Na druhou stranu, ekologické inovace a firmy, co se zaměřují na obnovitelné zdroje energie, mají také šanci na úspěch, zvlášť když svět směřuje k zelenější ekonomice.

Při výběru akcií je dobrý nápad sledovat finanční zdraví firmy – příjmy, ziskovost a dluhy. Taky koukni na management a jejich vizi do budoucna. Zkus se podívat na firmy s dobrými recenzemi od analytiků nebo s rostoucími zákaznickými základnami. Různé startupy v biotechnologiích nebo fintechu by mohly být zajímavé. Třeba nějaké menší firmy, co pracují na nových léčebných metodách nebo digitálních platebních řešeních.

Osobně bych se podíval i na společnosti, co nabízejí inovativní produkty v oblasti zdraví a wellness – tam je taky velký prostor pro růst. A rozhodně nezapomínej na tržní trendy a poptávku. Je to dost o tom, co se zrovna děje ve světě a jaké mají firmy šance se na těchto změnách přiživit.

173 slov
1.7 minut čtení
26. 8. 2024
Marie Pazderová
Marie Pazderová