Co všechno potřebuji vědět, než investuju do DeFi?
Přemýšlím o investování do decentralizovaných financí, ale vůbec nevím, kde začít. Co všechno bych měl mít na paměti, než se do toho pustím? Zajímá mě, jaké jsou hlavní rizika spojená s DeFi projekty, protože slyším, že některé z nich mohou být velmi volatilní nebo dokonce podvodné. Jak poznám, které projekty jsou seriózní a které bych měl raději obejít? Je dobré sledovat nějaké konkrétní ukazatele nebo žebříčky? Také bych chtěl vědět, jaký vliv mají blockchain technologie na bezpečnost mých investic v DeFi. Mám strach, že bych mohl o své peníze přijít kvůli chybám v kódu nebo hackerským útokům. Kolik je potřeba investovat na začátek a jaké kryptoměny jsou pro DeFi investice nejlepší? Je lepší vstoupit do větších projektů s už nějakou historií nebo zkusit něco nového a méně známého? A co poplatky? Jak moc ovlivňují moje potenciální zisky? Také mě zajímá, jestli je nutné mít nějaké technické znalosti o blockchainu a smart kontraktech, nebo jestli to zvládne i úplný laik. Jak se vlastně orientovat v tom množství informací a dat, které jsou k dispozici? Jak poznám, kdy je ten správný čas na nákup nebo prodej? A co strategie jako yield farming nebo likviditní poskytování? Jsou to rozumné způsoby, jak zvýšit svůj příjem z investic? Opravdu to funguje, nebo je to spíš hra s ohněm? V neposlední řadě bych se rád dozvěděl o daňových povinnostech spojených s DeFi. Jaké mám očekávat povinnosti a jak se na ně připravit? Je toho tolik, co bych měl zvážit! Rád bych slyšel názory a rady od lidí, kteří už mají s DeFi zkušenosti.