Charts.cz/Fórum/Co dělat, když se mi moje NFT neprodává?

Co dělat, když se mi moje NFT neprodává?

Zdravím všechny, mám takový problém, se kterým si nevím rady. Mám pár NFT, které jsem vytvořil a teď je nabízím na trhu, ale nikdo je nechce koupit. Přemýšlím, co dělám špatně. Možná je to tím, že jsem je dal na špatnou platformu? Zkoušel jsem OpenSea a Rarible, ale nic se neděje. Mám pocit, že moje umění má potenciál, ale proč to nikdo nechce? Vím, že marketing je důležitý, ale jak mám vlastně začít? Můžu nějak zvýšit viditelnost svých NFT nebo něco udělat, abych přitáhl více zájemců? Napadlo mě snížit cenu, ale bojím se, že tím znehodnotím svou práci. Měl bych zkusit více zapojení do komunity nebo nabízet nějaké bonusy pro kupující? Někdo říkal, že bych měl být aktivní na sociálních sítích a sdílet proces tvorby svých NFT, ale mám pocit, že už toho je na internetu hodně. Jaké máte zkušenosti s prodejem NFT? Co jste dělali, když jste měli podobný problém? Opravdu bych ocenil každou radu nebo tip. Děkuji!

159 slov
1.6 minut čtení
30. 12. 2022
Eva Kuchařová
Eva Kuchařová

Zkus se zaměřit na marketing, to je fakt klíčový. Zveřejňuj svoje NFT na sociálních médiích, jako je Twitter nebo Instagram. Lidi milují vidět proces tvorby, takže sdílej behind-the-scenes fotky a videa. Můžeš taky zkusit zapojit se do diskuzí v NFT komunitách na Discordu nebo Redditu – tam jsou často lidi, co hledají něco nového. Pokud máš možnost, zvaž snížení ceny, ale ne zas moc, ať si to nezhodnotíš úplně. Možná by pomohlo nabídnout nějaké bonusy, jako exkluzivní přístup k dalším dílům nebo něco podobného. Ale hlavně buď trpělivej a nevzdávej to. Většina umělců to nemá hned. Držím palce!

98 slov
1 minut čtení
9. 11. 2024
Bedřich Drábek
Bedřich Drábek

Myslím, že seš na dobrý cestě, ale prodej NFT je fakt těžkej a né vždy to jde hladce. Zkus se zaměřit na propagaci. Hlavně sociální sítě jako Twitter nebo Instagram můžou hodně pomoct, tam je spousta lidí, co se zajímají o NFT. Můžeš sdílet svůj proces tvorby, možná i příběh za každým dílem. Také zkus zapojit komunity na Discordu nebo Redditu, tam jsou lidi, co se zajímají o NFT a mohli by ti pomoct s propagací. Pokud jde o cenu, tak zkus snížit cenu, ale dej si pozor – neznamená to, že hned znehodnotíš svou práci, můžeš to brát jako experiment. A co bonusy? Třeba nabídnout nějaké exkluzivní obsah pro prvního kupujícího nebo něco takovýho. Hlavně buď trpělivej a vytrvej, trh s NFT je dost nepředvídatelnej.

126 slov
1.3 minut čtení
28. 2. 2024
Alena Špačková
Alena Špačková